10.000 € per a un esportista, cap per a 4 famílies necessitades d'Algemesí

PSPV: 'Ens sembla inhumà que s'atorguen subvencions per valor de 10.000€ a una sola persona i només una setmana després es deixe sense val d'alimentació a 4 famílies'
13 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / Algemesí

Un veí d'Algemesí rep una subvenció atorgada a dit per la Junta de Govern Local per valor de 10.000€ per a participar en el mundial de 'Superbikes' i una setmana després el mateix equip de govern nega el val d'alimentació a quatre famílies per sobrepassar els ingressos o per, segons expliquen, “haver fet un mal ús dels vals”. Així ho ha denunciat el PSPV de la localitat.

Segons ha explicat la portaveu socialista, Marta Trenzano, “al PP hauria de fer-li vergonya deixar a 4 famílies sense uns vals que en cap cas superen els 160€ al mes quan tenim exemples de la seua nefasta gestió balafiant els nostres diners; aquest mateix any, sense anar més lluny, hem d'indemnitzar l'empresa que gestiona el pàrquing del Mercat amb més de 70.000€ de diners públics per a assegurar-li 214.000€ d'ingressos. Increïble.”

Trenzano ha explicat que “els socialistes ja ho hem denunciat moltes vegades, les condicions que ha imposat l'Ajuntament d'Algemesí per a aprovar ajudes socials són tan exigents que pràcticament has d'estar desnonat perquè te les concedisquen. A més, no solament cal entendre els vals com una ajuda per a algú que no pot menjar, sinó també com un extra que alleuja la butxaca de gent que ho està passant veritablement malament i que d'aquesta manera pot pagar els rebuts de la llum, l'aigua, etc.”.

L'acta de la Junta de Govern Local amb data 29 de gener de 2014 justifica la subvenció atenent al fet que el beneficiari “no rep cap ajuda per a la pràctica del mundial de 'Superbikes' en el qual participa” i perquè “l'esport d'elit tinga el suport necessari per part de les institucions públiques, tant per a garantir la seua continuïtat com per a ajudar a la projecció d'aquests esportistes”.

Trenzano ha conclòs que, “ens sembla fantàstic que les institucions públiques estiguen darrere dels nostres esportistes però, atenent als temps que corren, ens sembla inhumà que s'atorguen subvencions per valor de 10.000€ a una sola persona i només una setmana després es deixe sense val d'alimentació a 4 famílies. S'ha de donar suport als grans esdeveniments de l'esport quan totes les necessitats bàsiques dels ciutadans estiguen cobertes”.

next