Canals sol·licita a la Diputació de València que l’excedent de les ajudes romanga als municipis

/ Canals
21 setembre 2017 01:00h
A la reunió es va tractar també el tema de l\'adeqüació del camí d\'accés al CEIP Vicente Rius

El passat dimarts, 12 de setembre, l'alcalde de Canals, Ricardo Requena; el regidor d'Agricultura, José Ramón Garrido, i el regidor d'Economia, Antonio Orea, es van reunir amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Aquest encontre, que es va dur a terme al despatx del president, tenia com a objectiu tractar dos punts importants per a Canals.

Per un costat, els representants de l'Ajuntament van tractar el tema dels excedents de les ajudes de Diputació. A Canals, com a totes les poblacions que participen en aquestes subvencions, els romanents que queden després d'haver adjudicat una licitació hi tornen. El que s'ha plantejat des de l'Ajuntament de Canals és que la quantitat total de l'ajuda percebuda es quede al municipi, ja que és aquest el que ha gestionat la licitació i ha aconseguit reduir el pressupost inicial. D'aquesta manera, la suma sobrant es podria aprofitar per a realitzar altres intervencions necessàries al poble. Davant d'aquesta proposta, el president Jorge Rodríguez ha mostrat el seu interés a renovar la normativa i a buscar una solució perquè el 2018 la totalitat de les subvencions destinades als ajuntaments quede a disposició d'aquests i els excedents no tornen a Diputació.

D'altra banda, es va fer seguiment de la reunió del passat març, on es van iniciar les converses amb el president sobre el camí d'accés al CEIP Vicente Rius. En aquest encontre ja es va plantejar la necessitat d'adequar aquest camí, que es realitza des d'Aiacor i Canals, per a millorar la seua accessibilitat i fer-lo més segur. En aquell moment, el president es va comprometre a tirar endavant el projecte mitjançant un model de millora de camins i accessos, però aquesta opció ha resultat inviable. És per això que aquesta darrera reunió ha servit de seguiment del projecte i s'han buscat noves maneres amb la finalitat de trobar una solució. Amb tot açò, el president "es compromet fermament amb l'Ajuntament de Canals a millorar el camí d'accés d'aquesta escola pública".

Per a Ricardo Requena, alcalde de Canals, "la reunió amb el president de la Diputació ha resultat positiva perquè demostra l'interés de l'Administració Provincial que siga una realitat, cada vegada més pròxima, poder comptar amb un accés digne i segur al CEIP Vicente Rius". Requena ha assenyalat que "s'ha plantejat un calendari d'accions a seguir per la Diputació de València, que anirà constatant els passos que, en aquest sentit, vagen avançant-se".

next