Diari La Veu del País Valencià
Acció Cultural vol sensibilitzar Europa contra la repressió de l’Estat a Catalunya

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol implicar els seus aliats europeus en la resposta contra l’actuació del govern espanyol a Catalunya. L’associació ha anunciat aquest migdia que ha “iniciat una campanya de denúncia contra la successió d’atacs a la democràcia”, adreçada a Europa.

La primera mesura serà comunicar la denúncia a ELEN-Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, presidida per Ferran Suay, membre de la directiva d’ACPV. Es tracta d’una entitat que congrega 150 associacions de 22 països europeus “que apleguen centenars de milers de socis”. Aquests socis rebran informació per tal que “insten els seus partits i governs a exigir al govern l’aturada de l’escalada repressiva i el respecte a la veu del poble de Catalunya i a les seues institucions i càrrecs electes”.

ACPV ha elaborat un vídeo amb una declaració en anglés del seu president, Joan Francesc Mira. A més, l’entitat farà gestions amb els eurodiputats valencians perquè “facen arribar la veu dels demòcrates a les institucions europees i demanen la seua intervenció.

Durant una roda de premsa celebrada al Centre Octubre, el portaveu d’ACPV, Toni Gisbert, ha mostrat la seua intenció “d’implicar tots els actors valencians, de l’estat espanyol i d’Europa”. Al seu parer “el que seria normal és que tots els actors polítics, sindicals i associatius valencians es pronunciaren per la democràcia perquè el que està succeint no afecta només Catalunya”. Gisbert ha concretat que “no és possible negociar ni dialogar sobre qüestions que afecten els valencians, com ara el finançament, si el govern espanyol normalitza la suspensió efectiva de la Constitució i de la legislació vigent per la via dels fets”.

El portaveu d’ACPV ha donat per fet que “el govern valencià està al costat de la democràcia; que no comparteix en absolut el que està succeint, i que serà contundent en la defensa de la democràcia, de les institucions, dels càrrecs electes i de la sobirania de la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa