Diari La Veu del País Valencià
Puig recorda al PP que Alberto Fabra va distingir ‘Botifarra’ amb la medalla al Mèrit Cultural

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que li produeix “tristesa” la “partidització” de l’educació i de la qüestió lingüística per part del PP, a qui arran de les darreres sol·licituds d’anul·lar concerts de Pep Gimeno ‘Botifarra’, el grup Carraixet i Cesk Freixes a diferents municipis del País Valencià, el cap del Consell ha recordat que Alberto Fabra va distingir amb el màxim reconeixement cultural el 2013, el cantaor xativí. De la mateixa manera, el president s’ha declarat “tant de Miguel Hernández com de Vicent Andrés Estellés”, alhora que ha defés que les dues llengües “són un riquesa per a tothom”.

Puig, que ha visitat un centre educatiu a Los Montesinos (Baix Segura), s’ha pronunciat en aquests termes en ser preguntat per la petició del PP que es prohibisca l’actuació a Torrevella del cantant Pep Gimeno ‘Botifarra’, amb motiu del Dia de les Llengües, en considerar que es tracta d’un acte “pancatalanista” del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i d’una “provocació” perquè se celebra cinc dies abans del referèndum català.

El president ha assegurat que aquesta crítica “no té res a veure amb la realitat” i ha considerat un “error majúscul” que el PP “intente arrapar un grapat de vots” a través de la llengua. “He llegit en xarxes socials que dúiem a Torrevella un cantant pancatalanista, que resulta que va ser premiat per un govern del PP”, ha afegit, en referència al fet que ‘Botifarra’ ha rebut la distinció al Mèrit Cultural amb al govern d’Alberto Fabra.

Finalment, Puig ha retret “la partidització de l’educació i de la qüestió lingüística per part del PP em produeix tristesa, perquè el tema és que les llengües unisquen”, ha afirmat i ha reivindicat que ell és “tant de Miguel Hernández com de Vicent Andrés Estellés” i que “allò important és que siguen de tots i que les dues llengües siguen una riquesa per a tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa