Els poemes d'Estellés passejaran per l'horta de Burjassot

/ Burjassot
21 setembre 2017 01:00h
\'L\'horta a través d\'Estellés\' vol apropar als participants el fort vincle que tenia el poeta burjassoter amb aquest entorn

Vicent Andrés Estellés i l’horta es tornaran a retrobar aquest diumenge 24 de setembre a Burjassot dins del projecte Rutes per l’Horta. Aquesta iniciativa duu desenvolupant-se des de l’any 2011 per part de l’Oficina de Sostenibilitat Municipal d’aquesta localitat amb l’objectiu “de donar a conèixer l’horta que envolta València, en aquest cas la nostra pròpia, la del municipi de Burjassot. El seu espai més important, la seua filosofia, el que aquesta significa com a patrimoni cultural, arquitectònic i fins i tot hidràulic dels veïns de Burjassot i com a mitjà de producció. Estimem la nostra terra i partim de la base que allò que no es coneix, no s’estima” explica Lluna Arias, responsable d’aquesta àrea.

L’horta actua com a fil conductor i es complementa amb altres temàtiques relacionades. Així, s’han realitzat anteriorment propostes com ‘Horta i vi’ en la qual els participants van poder provar vins elaborats amb varietats tradicionalment cultivades a l’horta de València. Vinculada també amb els productes autòctons està la ruta ‘Xufa i orxata’ amb la qual es posa en valor el fet que la xufa amb Denominació d’Origen de València pertanya a la comarca de l’Horta Nord i es transmet com es cultiva i es fa l’orxata de manera tradicional. Hi ha altres activitats, com ara les observacions ornitològiques d’aus i d'altra fauna que viu a l’horta o les ciclorutes.

Diumenge serà Estellés el protagonista i, per això, aquesta ruta es desenvoluparà pels diferents llocs que apareixen reflectits a la seua obra, com ara l’Alqueria del Pi, el Molí de la Sal o l’Alqueria del Rosari, entre d’altres, mentre es recitaran els poemes corresponents a cada indret. A més, s’inclourà un tast de pimentó roig torrat amb oli d’oliva, àpat que aparex al poema d’Horacianes. Pel que fa a l’estreta relació entre d’Estellés i l’horta amb Burjassot, de Arias apunta que “són part de la nostra identitat, clar, dos de les coses que més ens enorgulleixen com a poble. Estellés és un dels poetes més importants de la nostra literatura, i és burjassoter, i Burjassot està present a la seua obra. Mai no li farem tots els homenatges que mereix”.

El passeig començarà a les 10 del matí a l’estació de metro de Burjassot i les inscripcions poden realitzar-se acudint a l’Oficina de Sostenibilitat Local, mitjançant el telèfon 96 364 95 15 o a través del correu electrònic mediambient@ayto.burjassot.es.

next