Diari La Veu del País Valencià
El potencial industrial de la Vall d’Albaida, l’Alcoià, el Comtat i la Foia
RedactaVeu / Ontinyent

Les empresarials de la Vall d’Albaida (COEVAL), l’Alcoià-el Comtat (FEDAC) i de la Foia de Castalla (IBIAE) han encarregat a la Universitat de València (UV) realitzar un informe sobre el potencial industrial territorial d’aquestes comarques. L’informe el realitzarà María Dolores Pitarch, professora del Departament de Geografia i membre del Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la UV, i estarà finançat pels Ajuntaments d’Ontinyent i d’Ibi, i per la Mancomunitat de l’Alcoià-el Comtat.

L’objecte de l’informe és recollir dades en el territori que acrediten i avalen el potencial industrial conjunt d’aquesta àrea compresa per Ontinyent i la Vall d’Albaida, els municipis d’Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola, com a mostra representativa de la comarca de l’Alcoià-El Comtat, i Ibi i la Foia de Castalla.

L’informe inclourà informació a nivell municipal, comarcal i del conjunt de l’àrea, així com la comparació amb el conjunt regional, amb altres territoris espanyols i europeus.

El contingut de l’informe consistirà essencialment en l’acreditació per part de la UV del volum i característiques de les empreses industrials en el territori, del seu capital humà i nivell de qualificació d’aquest, de la superfície i infraestructures industrials existents, de la seua dinàmica innovadora i de l’aportació del territori a la riquesa comarcal, regional i estatal. La durada prevista per a la realització de l’informe és de sis mesos.

Els impulsors de l’informe pretenen que aquest siga la base documental de l’estratègia de reindustrialització del territori en la qual conjuntament estan treballant, reindustrialització que totes les entitats implicades en la realització d’aquest Informe consideren com a fonamental per al futur i per a dinamitzar la creació d’ocupació de caràcter industrial en el territori, qüestió prioritària per a tots.

Comparteix

Icona de pantalla completa