Diari La Veu del País Valencià
Oltra compara els vetos a la música en valencià amb la censura prèvia

La vicepresidenta del Consell ha condemnat “el veto” que pateixen els músics en valencià per part d’alguns polítics del PP. La portaveu del Consell ha comparat els intents de prohibir algunes actuacions amb “la censura prèvia”. “Aquests vetos s’assemblen prou a un règim que, afortunadament, vam deixar enrere i són semblants a la censura prèvia”, ha dit.

Oltra s’ha referit així a les declaracions i actituds d’alguns ‘populars’ aquesta setmana. Així, dilluns passat, Joaquín Albadalejo, diputat al Congrés i secretari general del PP de Torrevella (Baix Segura), qui demanava des del sud del País Valencià que l’ajuntament de la ciutat denegue la cessió d’un espai públic per a l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’, inclosa dins de la celebració del Dia Europeu de les Llengües organitzada per la Conselleria d’Educació per al dia 26 de setembre. Dies després, el PP del Pinós (Vinalopó Mitjà) va demanar explicacions a la regidoria de Cultura pel concert de Cesk Freixas perquè una actuació “d’un membre de la CUP no és el cartell més idoni per a representar aquest poble”.

La portaveu del Consell ha insistit que aquests concerts no són “obligatoris” i ha apel·lat a llibertat d’acció i de decisió de cadascú. “Si a tu a no t’agrada com canta una persona, no cal que vages perquè no és d’assistència obligatòria. Però, per què has d’impossibilitar que al teu veí, a qui sí que li agrada, el puga veure?”, ha expressat Oltra per a insistir que “la democràcia no funciona així”. “Aquestes coses no caben en democràcia. Ací tot el món ha de poder cantar i ballar el que li agrade. Ningú està obligat a fer el que no li agrada. Jo ho veig prou senzill, això, però el Partit Popular aquesta lliçó encara no l’ha aprés i vol que tots visquem d’acord amb els seus paràmetres polítics, ideològics i morals i això, afortunadament, s’ha acabat”, ha indicat.

Oltra ha lamentat que la formació ‘popular’ continue sense comprendre que “la democràcia no és la tirania de la majoria”. “Tornem als enemics de la llibertat. Jo aquestes coses no les he entés mai. Hi ha gent a la qual li agrada molestar”, ha conclós.

Això no obstant, des del PP Xàtiva han llançat un missatge a través del seu compte de tuiter donant suport al músic de la ciutat. “Pep Gimeno Botifarra és un referent per als valencians i té tot el nostre suport i respecte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa