Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprova destinar cinc milions a regenerar el Cabanyal

El Consell ha aprovat, aquest divendres, el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Vivenda i l’Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar per a l’any 2017, en el marc del Pla Estatal de Vivenda 2013-2016 que permet que les actuacions s’executen fins al 31 de desembre del 2017.

El conveni estableix una subvenció per a l’exercici 2017 de 4.918.050 euros, dels quals la Generalitat aportarà 1.170.300 euros i el Ministeri de Foment, 3.747.750 euros. L’actuació que s’està realitzant inclou obres d’edificació de 18 vivendes en substitució d’unes altres, la rehabilitació de 602 vivendes i les obres de reurbanització, a més de la gestió tècnica.

Segons ha indicat la Generalitat en un comunicat, el Consell aposta “fermament” per actuar en la ciutat consolidada i, per tant, per la rehabilitació i la regeneració urbana, “no només per a renovar vivendes als cascos històrics i als espais urbans de les ciutats” sinó també per a “reactivar l’economia i els oficis relacionats amb la construcció, com ara la lampisteria, la fusteria, la pintura o l’electricitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa