Compromís per Castelló reclama la declaració de BIC per a l'arxiu de RTVV

La coalició insta la Conselleria a declarar l'arxiu sonor i audiovisual de RTVV Bé d'Interès Cultural
15 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu /Castelló de la Plana

El portaveu de Compromís per Castelló a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat  que Radiotelevisió Valenciana, amb els canals de televisió i de ràdio, "ha representat, en els darrers 24 anys, un registre de molts dels esdeveniments principals que han passat al País Valencià".

El regidor de Compromís ha explicat que "des que es va tancar l'ens, a més a més, també està en risc l'arxiu sonor i audiovisual de RTVV, un arxiu que és història viva del nostre poble".

Mondedéu considera que després de més de dues dècades de gravacions enregistrades pels micròfons i les càmeres de RTVV, "no ens podem permetre renunciar a aquesta part de la nostra història, de la nostra memòria col·lectiva".

Memòria col·lectiva dels valencians

“Des que es va tancar l'ens, a més a més, també està en risc l'arxiu sonor i audiovisual de RTVV, un arxiu que és història viva del nostre poble. Més de dues dècades de gravacions enregistrades pels micròfons i les càmeres de RTVV, i no ens podem permetre renunciar a aquesta part de la nostra història, de la nostra memòria col·lectiva", ha comentat el portaveu de Compromís per Castelló.

Amb aquests arguments, Mondedéu ha anunciat que "és per això que presentem una moció al proper plenari municipal per tal que l'Ajuntament de Castelló inste la Conselleria a iniciar els tràmits per tal de declarar com a Bé d'Interès Cultural l'arxiu sonor i audiovisual de Radiotelevisió Valenciana".

Finalment, el portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló ha afegit que "entenem que no podem deixar perdre aquest patrimoni de tots els valencians i les valencianes, per tant cal posar-se ja mans a l'obra per preservar aquest material, i des de l'Ajuntament s'ha de prendre la iniciativa".


Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next