Diari La Veu del País Valencià
Deliveroo declara pèrdues de 145 milions en ple conflicte amb els repartidors

Deliveroo encara no ha assolit el punt d’equilibri. La multinacional de repartiment de menjar a domicili va perdre 129,1 milions de lliures (145,9 milions d’euros al tipus de canvi actual) el 2016. Es tracta d’un augment del 400% dels números rojos, malgrat que la xifra de negoci de l’empresa es va incrementar un 611%. Si el 2015 la companyia va facturar 30,1 milions de lliures (34 milions d’euros), l’any passat va elevar aquesta xifra fins als 128,6 milions (145,3 milions d’euros).

Segons publica The Telegraph, l’empresa va guanyar 1,1 milions de lliures (1,24 milions d’euros) només amb el que va percebre pels repartiments de comandes; però despeses com ara l’augment de personal o l’adquisició d’una nova seu corporativa a Londres van llastar els comptes. Deliveroo està operatiu en 120.000 restaurants de 140 ciutats europees, en algunes de les quals els treballadors faran vaga el proper dimecres 27 de setembre per a reclamar una millora de les condicions laborals.

No es pot saber quina porció de la xifra de negoci de Deliveroo prové del mercat espanyol, atés que la filial de la companyia britànica, Roofoods Spain, no ha presentat encara els comptes del 2016. L’empresa que gestiona l’activitat de la multinacional a l’Estat, dirigida per Diana Morato, va declarar pèrdues de prop d’un milió d’euros el 2015 i una facturació de 44.000 euros.

Repartidors sense assegurança d’accidents

Els ciclomissatgers de Deliveroo a València perceben 3,38 euros per comanda, IVA a banda, i com a màxim realitzen 75 comandes setmanals, segons els treballadors, sempre que accepten estar disponibles 40 hores per setmana, amb la qual cosa, en el millor dels casos, poden cobrar 253 euros. Si no reben comandes, no cobren. A banda d’una percepció mínima, els repartidors demanen una assegurança d’accidents o un plus per pluja, però l’empresa rebutja les peticions.

Comparteix

Icona de pantalla completa