Diari La Veu del País Valencià
La pianista russa Fatima Dzusova guanya la 20a edició del Premi Iturbi

La pianista russa Fatima Dzosava s’ha convertit en la guanyadora de la 20a edició del Premi Internacional de Piano Iturbi, que s’ha celebrat al Palau de la Música de València.

Aquest dissabte ha tingut lloc, a la sala Iturbi de l’auditori municipal, la gala de lliurament de premis i el recital dels sis intèrprets que han rebut algun dels fins a sis guardons que atorga el prestigiós concurs.

El pianista espanyol Juan Carlos Fernández Nieto ha guanyat el sisé premi, mentre que Aya Sakamoto, una intèrpret provinent del Japó ha aconseguit un cinqué premi. El pianista bielorús Andrei Ivanov ha quedat en quart lloc.

El tercer premi ha recaigut en el pianista espanyol Jorge Nava i el segon ha estat per al sud-coreà Saeyon Chon. El primer premi ha sigut per a la pianista russa Fatima Dzusova.

Fatima Dzusova, en el recital de la gala de lliurament de guardons del Premi Iturbi. / DIARI LA VEU

El Premi Iturbi és una competició pianística que té lloc cada dos anys i que està adreçada als joves intèrprets menors de 35 anys. En aquesta edició, l’àrea de Cultura de la Diputació de València va encarregar tres obres a tres autors valencians: Andrés Valero-Castells, César Cabedo i Salvador Chulià, de manera que els pianistes que arribaven a la final havien d’interpretar, entre el programa que presentaven, una de les tres obres proposades per l’organització.

De la mateixa manera, l’Orquestra de València, amb la direcció de Bruno Aprea, va acompanyar aquest dijous i divendres els pianistes que van arribar a la final.

Comparteix

Icona de pantalla completa