Diari La Veu del País Valencià
Compromís rebutja l’estat policial a Catalunya i defensa el dret a decidir a l’Assemblea de Càrrecs Públics

Una desena de càrrecs públics de Compromís han defensat “el diàleg i la democràcia” a l’Assemblea de Càrrecs Públics per la Llibertat, la Fraternitat i la Convivència celebrada aquest diumenge a Saragossa.

En l’acte han participat Marta Sorlí i Enric Bataller, diputats al Congrés; Carles Mulet, senador; Mònica Álvaro, Josep Nadal i Juan Ponce, diputats a les Corts Valencianes, i Ali Brancal, vicealcaldessa de Castelló. En la seua intervenció, Ali Brancal ha manifestat el seu “rebuig a l’estat policial i de repressió del govern de Rajoy” i ha defensat el “dret de la ciutadania a decidir sobre el seu futur”, en clara al·lusió al referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya per al pròxim 1 d’octubre.

També ha mostrat el seu suport al referèndum Marta Sorlí, qui ha recalcat que “les lluites d’avui són les mateixes que les d’ahir. Abans lluitàvem pel vot femení i ara perquè Catalunya puga expressar-se”. La diputada considera que, “en un estat normal, hauríem d’estar parlant de mecanismes per a modificar la constitució, del dret a decidir i de model territorial alternatiu que es proposa”.

Per la seua banda, Juan Ponce ha enviat una “abraçada fraternal al poble de Catalunya” i ha definit la situació com “el moment de l’esperança i l’inici d’un projecte compartit entre els pobles de l’estat espanyol en una constitució del segle XXI”.

Comparteix

Icona de pantalla completa