La Generalitat publica el llistat provisional de sol·licituds per a les ajudes al lloguer

La partida econòmica per a aquestes ajudes que ascendeixen a un total 8,5 milions d'euros
/ València
25 setembre 2017 01:00h
la consellera d\'Habitatge, Maria José Salvador i el conseller d\'Educació, Vicent Marzà en una trobada amb estudiantgs sobre mobilitat sostenible.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat en la seua pàgina web el llistat provisional de sol·licituds d'ajudes per al lloguer. Fins al pròxim dia 6 d'octubre, els interessats podran presentar la documentació requerida per a completar la seua sol·licitud.

Aquestes ajudes per al pagament del lloguer poden arribar fins a un 40% del preu del lloguer, amb un màxim de 2.400 euros anuals i, per primera vegada, enguany la Generalitat ha realitzat una aportació addicional d'un 10%, fins a un màxim de 3.000 euros, per a aquelles persones amb especial vulnerabilitat. Se subvencionaran tots les factures de lloguer des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2017.

Per a la concessió de les ajudes tenen prioritat les persones afectades per un desnonament, els joves menors de 30 anys i les famílies monoparentals i nombroses, així com les persones amb diversitat funcional, les dones víctimes de violència de gènere, els joves extutelats i les persones amb renda garantida de ciutadania reconeguda. En aquesta convocatòria s'han adaptat les ajudes a la nova Llei per la Funció Social de l'Habitatge i tindran també prioritat les persones que estiguen en el Registre de Demandants d'Habitatge previst en la llei.

També han pogut optar a aquestes ajudes els ciutadans de tots els municipis valencians al marge del nombre d'habitants que tinga la localitat on residisquen, en haver-se eliminat la restricció de l'anterior Consell que limitava l'accés a aquest tipus de convocatòries solament a les persones de municipis grans o àrees metropolitanes. En aquesta convocatòria s'ha augmentat la partida econòmica per a aquestes ajudes, que ascendeixen a un total 8,5 milions d'euros, enfront dels 7,9 milions d'euros de l'any passat.

next