Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola rep 38 mil euros de la Generalitat per a restaurar la Torre d’Escaletes

L’Ajuntament de Santa Pola ha rebut una subvenció de més de 38 mil d’euros per a restaurar la Torre d’Escaletes, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Les obres –que es duran a terme durant les pròximes setmanes– consistiran en la consolidació de l’estructura, reposició de la coberta, neteja de la torre i en una actuació inicial de condicionament de l’entorn que es completarà posteriorment amb inversió municipal.

Es tracta d’un projecte iniciat per l’equip de govern de Santa Pola a l’inici de l’actual legislatura vigent. En aquell moment es va encarregar un projecte elaborat per personal municipal amb l’objectiu de restaurar la torre, “a causa del mal estat en què es troba”, segons fonts municipals. Aquest projecte va ser presentat l’any passat a la Diputació d’Alacant, però com que no va ser aprovat, va ser presentat a una nova convocatòria de subvencions per part de la Generalitat Valenciana el 2017, que finalment ha sigut concedida.

L’ajuda, la quantia de la qual ascendeix a 38.841,30 €, cofinançarà el 65% de les obres de restauració de la Torre d’Escaletes, també coneguda com a Torre de Pep. Es tracta d’una de les tres torres sentinella de Santa Pola, la construcció de les quals data del segle XVI. L’Ajuntament aportarà el 35% restant fins a arribar a un total de 60.000 €.

Aquestes subvencions, amb un import total d’1.000.000 d’euros, s’han repartit entre 31 municipis del País Valencià i estan destinades a actuacions de conservació, protecció i recuperació dels béns immobles del patrimoni cultural arqueològic, arquitectònic, historicoartístic, etnològic i paleontològic del nostre territori.

Amb aquesta posada en valor, les regidories de Cultura i Sostenibilitat mostren el seu “compromís” amb la conservació i protecció del patrimoni cultural de Santa Pola, “una de les fonts més importants de desenvolupament econòmic per al poble i la seua ciutadania”, segons l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa