Diari La Veu del País Valencià
La Pobla de Farnals destina més de 15.000 euros a subvencions per als escolars

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals (Horta Nord) ha posat en marxa 3 noves subvencions escolars, amb un pressupost de més de 15.000 euros, per a facilitar l’accés a l’educació als veïns de la localitat. Segons Ana Borja, regidora d’Educació, “el que volem és complementar les ajudes del programa Xarxa Llibres de la Generalitat, que preveu les etapes primària i secundària. Aleshores, hem volgut implementar aquestes subvencions per als nivells educatius que quedaven fora del programa”.

Per un costat, al voltant de 130 alumnes del segon cicle d’Infantil del col·legi públic Cervantes han resultat beneficiaris d’una ajuda econòmica per a fer front a una part de les despeses del material escolar. Amb una dotació total de 4.775 euros, cada família rebrà per xiquet beneficiari un màxim de 50 euros. La segona subvenció posada en marxa s’adreça a les persones usuàries del menjador de l’escola infantil municipal La Creu. En aquest cas, 12 xiquets es beneficiaran de l’ajuda, per un muntant econòmic total de 6.898 euros, que cobreix el servei de tot el curs. Finalment, s’ha llançat una altra línia d’ajudes per a fer front a una part de l’import del menjador per als estudiants de segon cicle d’Infantil del CEIP Cervantes empadronats en la platja que no reberen l’any passat la beca de conselleria per aquest concepte, que no associava transport i beca menjador en l’etapa d’infantil. Quinze alumnes del centre han obtingut la subvenció, que ascendeix en conjunt a 3.490 euros.

A més d’aquestes subvencions ja executades, queden pendents de dur-se a terme les que corresponen específicament a batxiller i graus universitaris. També s’han concedit ajudes a les AMPES del CEIP Cervantes i l’IES Guillem d’Alcalà, que obtindran 1.500 i 1.000 euros respectivament aquest curs, quan anteriorment “rebien zero euros en subvencions. Això demostra el compromís ferm de la regidora per reforçar també la comunitat educativa”, explica Borja. A banda d’aquest tipus d’actuacions, segueixen desenvolupant-se altres iniciatives, com ara el Pla d’Animació Lectora en coordinació amb la Bilbioteca Municipal de la Pobla de Farnals o la participació activa al projecte Anem al Teatre per a apropar les arts escèniques als escolars.

Comparteix

Icona de pantalla completa