Diari La Veu del País Valencià
Compromís portarà a Europa el cas del ciberactivista valencià acusat de desobediència per clonar la web del referèndum

L’oficina de Compromís al Parlament Europeu, a través de l’eurodiputat Florent Marcellesi, presentarà una pregunta adreçada a la Comissió Europea sobre el cas del jove ciberactivista de Burjassot que va estar acusat de desobediència divendres passat per la Policia Nacional.

El jove, a qui els policies van confiscar tres discs durs i un telèfon mòbil, està acusat per haver compartir en les xarxes rèpliques de la web catalana sobre el referèndum, si bé no pot ser acusat d’aquest delicte perquè no té cap responsabilitat pública.

Jordi Sebastià, portaveu de Compromís al Parlament Europeu, ha afirmat que, “davant la flagrant violació de les normes elementals de l’estat de dret per les irregularitats comeses en aquesta acció policíaca, la Comissió Europea ha d’actuar, ja que en un estat membre s’estan vulnerant els drets fonamentals dels seus ciutadans”.

També ha recordat que “hem presentat preguntes sobre casos semblants a Hongria o a Eslovàquia i Espanya no ha de ser una excepció, la Comissió Europea ha de conéixer la deriva autoritària del règim de Rajoy i actuar en conseqüència perquè els fonaments de la Unió Europea estan en joc. No podem consentir que les forces de seguretat de l’Estat actuen contra els ciutadans en lloc de defendre’ls, com si estiguérem en una dictadura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa