Diari La Veu del País Valencià
El PP vol emmudir les protestes contra les retallades d’aules
RedactaVeu / València

Esquerra Unida reclama a Català que no tanque les unitats escolars a Castelló. Així ho ha anunciat la diputada a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, en assegurar que seguiran defensant les mobilitzacions de les AMPES dels centres educatius de Castelló i reclamant una educació pública i de qualitat amenaçada per les contínues retallades de la Conselleria d’Educació.

Albiol ha valorat així la reducció en el nombre d’unitats escolars que pretenia suprimir la Conselleria d’Educació: “No anem a tolerar que Català venga com un èxit el tancament de 34 aules d’infantil i primària de les 48 previstes inicialment, el PP vol emmudir les protestes de la societat amb una correcció cosmètica. Estem davant d’una rectificació del tot insuficient, que per a res soluciona el problema”.

Que català faça marxa enrere

Albiol ha anunciat que la seua formació política continuarà donant suport a les AMPES dels centres educatius amenaçats, com són entre d’altres, el Santa Quitèria, l’Armelles i el Mestre Canós, i als sindicats en aquesta lluita per l’educació pública, “fins que la Conselleria d’Educació reconega el seu ‘error’ i faça marxa enrere”.

Finalment, la diputada d’EUPV assegura que aquestes retallades, de portar-se a terme, “només portaran més professionals de l’educació acomiadats, l’augment de les ràtios per aula, un agreujament del fracàs escolar. Una baixada de la qualitat de l’ensenyament públic, mentre l’educació concertada i privada rep sucoses subvencions que haurien de ser destinades a reforçar l’educació de tots i totes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa