Un aparell elèctric va produir l'incendi de la Ciutat de la Justícia

"Un ordinador, una impressora o una cafetera" del jutjat d'instrucció número 3 va originar el foc, assegura la consellera Bravo a les Corts video
/ València
26 setembre 2017 01:00h
Gabriela Bravo

L'incendi de la Ciutat de la Justícia del passat 10 de setembre es va produir per un "incident elèctric" d'un dels aparells que es trobaven a la "zona central, enfront del despatx del jutge" del jutjat d'instrucció número 3. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha donat aquesta dada a la comissió de les Corts on compareix per a explicar la gestió de la incidència. L'informe fet públic per Bravo apunta a "un ordinador, una impressora o una cafetera", els aparells existents a la zona on el foc es va originar.

"No hem ocultat en cap moment cap informació sobre les causes de l'incendi. Les desconeíxíem. El rigor i la prudència exigia esperar a l'informe de seguretat", ha defensat la consellera.

Bravo també ha revelat que, segons la central d'alarmes, el mecanisme d'alerta sí que va funcionar, tot i que no va ser audible "a l'atri de l'edifici", perquè les alarmes d'incendi estan dissenyades per a alertar la gent que es troba a prop del sinistre. L'alerta va saltar a les 11.58 minuts però "es desconeix si hi ha havia algú a la central d'alarmes, situada als baixos" de la Ciutat de la Justícia

"El sistema contra incendis va funcionar. Va detectar el focus, va fer sonar l'alarma i va tancar automàticament les portes per a evitar la propagació de l'incendi", ha assegurat la consellera.

next