Diari La Veu del País Valencià
Un aparell elèctric va produir l’incendi de la Ciutat de la Justícia

L’incendi de la Ciutat de la Justícia del passat 10 de setembre es va produir per un “incident elèctric” d’un dels aparells que es trobaven a la “zona central, enfront del despatx del jutge” del jutjat d’instrucció número 3. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha donat aquesta dada a la comissió de les Corts on compareix per a explicar la gestió de la incidència. L’informe fet públic per Bravo apunta a “un ordinador, una impressora o una cafetera”, els aparells existents a la zona on el foc es va originar.

“No hem ocultat en cap moment cap informació sobre les causes de l’incendi. Les desconeíxíem. El rigor i la prudència exigia esperar a l’informe de seguretat”, ha defensat la consellera.

Bravo també ha revelat que, segons la central d’alarmes, el mecanisme d’alerta sí que va funcionar, tot i que no va ser audible “a l’atri de l’edifici”, perquè les alarmes d’incendi estan dissenyades per a alertar la gent que es troba a prop del sinistre. L’alerta va saltar a les 11.58 minuts però “es desconeix si hi ha havia algú a la central d’alarmes, situada als baixos” de la Ciutat de la Justícia

“El sistema contra incendis va funcionar. Va detectar el focus, va fer sonar l’alarma i va tancar automàticament les portes per a evitar la propagació de l’incendi”, ha assegurat la consellera.

Comparteix

Icona de pantalla completa