Diari La Veu del País Valencià
El Congrés demana al govern espanyol que Benidorm siga municipi turístic

El Congrés dels Diputats ha reclamat al govern, per unanimitat, que Benidorm siga considerat municipi turístic, a instàncies de Compromís. La formació nacionalista ha presentat una proposició no de llei (PNL) en la comissió d’energia, turisme i agenda digital, que ha obtingut els vots de tots els diputats membres. Fins i tot del PP, que la setmana passada, al Senat, va votar en contra d’atorgar aquest reconeixement a la capital turística valenciana.

La PNL aprovada demana que es concedisquen a la ciutat els rendiments procedents dels impostos sobre hidrocarburs i tabac des del 2004. El text de la proposició reclama que es modifique la llei d’hisendes locals perquè canvien els requisits per a considerar una localitat com a municipi turístic. A hores d’ara només computen els pisos reglats com a segona residència, sense comptar les places d’hotelera, trava que ha impedit que Benidorm reba aquest reconeixement.

“En no poder-se acollir, la ciutat està deixant d’ingressar a l’any el 2% dels impostos recaptats per tabac i hidrocarburs al terme municipal, cosa que, en termes econòmics, es traduiria en prop d’un milió d’euros addicionals que servirien per a compensar l’alta despesa que la ciutat suporta en servicis com ara seguretat, neteja, etc”, argumenta el text aprovat per la cambra legislativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa