Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat de Paterna demana que s’identifique el titular de la IP de la web que va replicar la convocatòria de l’1-O

El jutjat d’instrucció número 4 de Paterna (l’Horta) ha adreçat un ofici a una companyia proveïdora de serveis d’Internet perquè identifique el titular d’una IP des de la qual es gestiona i administra la pàgina web http://87.216.177.4:81/referendum. Aquest lloc web és una rèplica de la pàgina originària www.referendum.cat, administrada i promoguda per la Generalitat de Catalunya i suspesa per ordre judicial, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià en un comunicat.

El jutjat estima així la petició de la Unitat d’Investigació Tecnològica de la Policia Judicial en el marc de la investigació oberta a un jove de Burjassot que, presumptament, va distribuir el codi font a partir del qual es va crear la pàgina clonada amb continguts relacionats amb el referèndum convocat per a l’1 d’octubre a Catalunya i declarat il·legal pel Tribunal Constitucional.

L’òrgan judicial va autoritzar el passat divendres, dia 23, l’entrada i escorcoll en l’habitatge d’aquest jove, que no va ser detingut i que té la condició d’investigat en la causa oberta per desobediència. Això no obstant, el jove, que va fer declaracions a Diari la Veu l’endemà de l’escorcoll, no ha sigut cridat a declarar pel jutge. Segons recull l’acta d’entrada i escorcoll, el jove, al qual li va ser facilitada còpia de la part dispositiva de la interlocutòria judicial, “va prestar el seu consentiment i va col·laborar voluntàriament durant la investigació”, en la qual es van intervindre tres discos durs i un telèfon mòbil.

Dades amb col·legis electorals

En el moment en què els agents, amb la preceptiva autorització judicial, van realitzar l’escorcoll, l’ordinador del jove “estava encés i s’estava descarregant la base de dades amb els col·legis electorals on poder votar l’1-O”, segons el TSJ valencià.

En aquell escorcoll, que es va circumscriure exclusivament al dormitori de l’investigat i als seus dispositius informàtics –no es va actuar sobre altres equips que hi havia a l’habitatge, la propietat del qual es va atribuir a un familiar–, li van ser intervinguts temporalment dos comptes de correu. El Jutjat d’Instrucció 4 de Paterna, informa el TSJ valencià, no coordina cap altra operació relacionada amb el clonat de pàgines vinculades al referèndum.

Comparteix

Icona de pantalla completa