Diari La Veu del País Valencià
Castelló acomiada els guàrdies civils enviats a Catalunya al crit de o esteu sols i visca Espanya

Castelló no ha quedat al marge. La capital de la Plana també ha vist com el nombre d’agents de la Guàrdia Civil destinats a la ciutat descendirà en els pròxims dies perquè desenes dels seus efectius han sigut enviats a Catalunya per a tractar d’impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Si Castelló no ha sigut una excepció de la llarga llista de ciutats que han enviats efectius cap a Catalunya per a impedir l’1-O, tampoc no ho ha sigut pel que fa a les ja habituals concentracions de suport als agents. Així, com ha passat a quasi totes les ciutats des d’on han eixit agents en direcció a Catalunya, a Castelló s’ha concentrat un nodrit grup de persones per a acomiadar i mostrar el seu suport a aquests guàrdies civils.

El destacament, format almenys per cinc cotxes i una furgoneta, ha eixit de la caserna ubicada al carrer de Benicarló de Castelló de la Plana acompanyat per un centenar de persones que els han acomiadat al crit de “no esteu sols”. Un altre dels crits més repetits pels manifestants ha sigut “visca Espanya i visca la Guàrdia Civil”, acompanyats de forts aplaudiments.

En un moment, alguns manifestants han començat a cantar “a per ells”, en relació als defensors del referèndum, però els aplaudiments de la majoria han acallat aquest càntic. També s’ha pogut escoltar el futbolístic “jo sóc espanyol, espanyol, espanyol”.

A València, però, l’escena no s’ha repetit. Si bé també uns quants efectius han eixit des de la capital del Túria en direcció a Catalunya, a València el destacament només ha sigut acomiadat pels seus companys.

A Alacant tampoc no hi ha hagut una concentració de suport als agents, en aquest cas de la Policia, que passaran els propers dies destinats a Catalunya. Segons es pot veure en les imatges gravades per un particular, els agents són acomiadats entre aplaudiments dels seus companys a l’exterior de la comissaria de policia situada al carrer Isabel la Catòlica.

Comparteix

Icona de pantalla completa