Compromís acusa el govern espanyol de ser "còmplice" de la "violència feixista" dels actes de Saragossa i València

Compromís i Unidos Podemos demanen la compareixença del ministre d'Interior per tal que explique per què no envia efectius per a dissuadir els qui boicotegen actes polítics
/ València
26 setembre 2017 01:00h
Sorlí ha presentat una bateria de preguntes demanant al govern espanyol si va autoritzar la concentració d\'España 2000.

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, ha demanat explicacions al govern espanyol davant la concentració feixista que aquest dilluns cercava rebentar un acte polític de suport a Catalunya a la Societat Coral Micalet de València i que comptava amb tots els permisos pertinents.

Sorlí considera que el boicot a l'acte del Micalet obeeix a “una escalada de violència per part d'organitzacions feixistes que compta amb la complicitat del govern espanyol”. Per a la diputada, “açò no és un cas aïllat. Primer va ser a Saragossa i, després, València. Sembla que existeix una estratègia de tolerància amb la violència per a sembrar por. El Ministre ha d'explicar per què no envia efectius a dissoldre els qui intenten boicotejar i violentar actes polítics que tenen tots els permisos pertinents”.

Compromís també ha registrat una bateria de preguntes al Congrés perquè el Ministeri explique si el partit España 2000 havia comunicat que s'anaven a concentrar davant de la Societat Coral el Micalet i si la delegació del govern espanyol a València havia autoritzat la concentració.

next