Diari La Veu del País Valencià
El Micalet estrena dos propostes que arriben des de Catalunya i les Illes

El Teatre Micalet segueix fidel a la seua línia de programació per a donar veu a propostes que arriben de Catalunya i les Illes Balears. Setembre acaba amb la història de l’exili de l’escriptor Antoni Rovira i Virgili a l’espectacle Els darrers dies de la Catalunya Republicana i octubre comença amb un intrigant assassinat al muntatge Fuita i martiri de Sant Andreu Milà.

L’actor Jordi Hervàs és Antoni Rovira i Virgili i, en primera persona, narra el seu viatge sense retorn amb la seua família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili i un violoncel·lista que s’expressa amb el seu instrument per a posar so als efectes ambientals com la pluja, el soroll d’un cotxe en marxa… i també per a acompanyar el text amb melodies de cançons molt simbòliques de Catalunya. Un muntatge contra l’oblit que estarà en cartell del 28 al 30 de setembre en 3 úniques funcions i que connecta multitud de temes dels anys 30 amb l’actualitat, com són les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la identitat.

Del 5 al 8 d’octubre és el torn de Fuita i martiri de Sant Andreu Milà, que adapta al teatre el llibre de Miquel Àngel Riera, un dels escriptors més representatius de la literatura mallorquina. Aquesta història, profundament humana i dotada d’un emotiu contingut ètic, és una bona opció perquè el públic s’aprope a les Balears i entenga la seua gent i els seus costums.

Els actors Joan Gomila i Sebastià Adrover, de la companyia mallorquina La Fornal, protagonitzen un espectacle carregat d’intriga i suspens al voltant d’un assassinat. Un muntatge que actualment està de gira per tot el país i que arriba al Teatre Micalet en una oportunitat única per a reflexionar sobre la maldat dels delictes i com pot arribar algú que ha decidit fer-se frare a abandonar el seu convent per a cometre un crim.

Comparteix

Icona de pantalla completa