Guardamar del Segura conjuga gastronomia, música i esport en la 4a Fira Outlet del Comerç

/ Guardamar del Segura
28 setembre 2017 01:00h

Gastronomia, música i esport es donen la mà aquest cap de setmana a Guardamar del Segura amb una àmplia i variada oferta adreçada a tots els públics. La localitat del Baix Segura celebra, a partir d'aquest divendres, dia 29 de setembre, i fins el proper diumenge, 1 d'octubre, la 4a Fira Outlet del Comerç i Oci. Organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica i Foment de l'Ocupació i Comerç que dirigeix Gisela Teva, el programa d'activitats inclou show cookings, exhibicions esportives, actuacions musicals i tallers infantils, que es duran a terme divendres, amb l'horari de 18 a 24h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h i de 18 a 24h, a la plaça de la Constitució. L'objectiu de Fira, que enguany canvia d'ubicació respecte a altres edicions, és promocionar i dinamitzar el comerç local, un sector tradicional amb una gran implantació al municipi, segons explica Gisela Teva, qui també destaca el fet que enguany no sols s'ha canviat la ubicació i la data de celebració –l'anterior edició es va realitzar a l'agost– sinó que, a més, s'ha aconseguit "involucrar la pràctica totalitat del teixit associatiu i d'oci local". 

Altre dels gran objectius d'aquesta edició del 2017 se centra en desestacionalitzar les vendes del comerç local, segons destacaren Gisela Teva i el representant de l'Associació de Comerciants, Juan Antonio Ortiz, en l'acte de presentació. "Amb aquest esdeveniment volem dinamitzar el comerç local, a més de promoure i augmentar les vendes dels diferents comerços locals fora del període estival i en època de menys afluència poblacional", explica la representant municipal.

I és que, segons la regidora de Promoció Econòmica de Guardamar, més d'una desena d'associacions locals participen enguany en aquest esdeveniment que, en paraules de Teva, "no ha parat de créixer tant en nombre d'activitats com de públic". Precisament, si bé la 4a Fira Outlet del Comerç i Oci de Guardamar està organitzada per l'àrea de Foment de l'Ocupació i Comerç, compta amb el suport i col·laboració de bona part de la resta de regidories de Guardamar, entre elles les de Cultura, Esport i Turisme, per tal de treballar conjuntament "de cara a la consecució d'un objectiu comú", que no és un altre que garantir el seu èxit organitzatiu i participatiu.

Pel que fa a la variada oferta d'activitats gastronòmiques presents enguany a la Fira en forma d'exhibicions culinàries, la regidora Gisela Teva afirma que aquesta "respon a la importància que el sector cobra a Guardamar", on la Setmana Gastronòmica de la Nyora i el Llagostí s'ha erigit com un dels seus gran exponents, a més de la Setmana de la Tapa, que s'encetarà a finals del pròxim mes d'octubre. Prova de la forta aposta de l'Ajuntament pels productes locals, la regidora destaca que actualment l'Ajuntament que comanda l'alcalde José Luis Sáez Pastor està treballant de forma molt intensa, juntament amb els restauradors locals, en la promoció de la marca col·lectiva Nyora de Guardamar, un dels punts forts de la fira.

En aquest sentit, a la plaça de la Constitució hi haurà una carpa on es mostrarà tot procés de cultiu i assecat a la calor de les sorres de les dunes, un aspecte que li confereix singularitat respecte a la resta. El públic podrà visualitzar a través de fotografies el procés de tractament d'aquest tipus de pebrot, la marca del qual ha estat registrada a l'oficina de patents i marques com a producte de qualitat col·lectiu. "És un dels productes que ens defineix com a municipi", subratllar Teva. La nyora tindrà també gran presència a les sessions de cuina en viu que oferiran els restaurants participants en la fira, tots ells membres de l'Associació de Cuina i Rebosteria de la demarcació d'Alacant amb seu a Guardamar.

La nyora i el llagostí són dos dels productes protagonistes de la gastronomia local que estaran presents en la Fira del Comerç / AJUNTAMENT DE GUARDAMAR DEL SEGURA  

Però si la gastronomia centra bona part del protagonisme de la Fira del Comerç, les activitats de caràcter esportiu constitueixen un altre dels seus pilars. "A Guardamar disposem d'un clima i un entorn natural privilegiats que conviden, juntament amb la presència d'infraestructures de qualitat, a realitzar tot tipus d'esport", subratlla Gisela Teva en declaracions a Diari La Veu. Així les coses, la Fira d'enguany acull un fum d'activitats que conviden a practicar esports com ara el judo, la marató, el cross urbà "i una llarga llista de pràctiques que tenen a Guardamar del Segura un escenari perfecte".  

El representant de l'Associació de Comerciants, Juan Antonio Ortiz, destaca que el públic assistent tindrà l'oportunitat d'adquirir una gran varietat de productes de temporada "a preus assequibles i altres en liquidació". En aquest sentit, la regidora Teva ha volgut aprofitar l'ocasió per a animar els valencians a visitar en el pròxims dies la localitat de Guardamar coincidint amb la celebració de la Fira: "Els convide a tots perquè van a poder conéixer un poble privilegiat i amb molt d'encant, amb gent humil i un comerç de molta qualitat", assegura amb rotunditat.

Una oferta gastronomica, musical i esportiva per a tots els públics

Les activitats s'encetaran a les 12 hores de divendres amb la celebració d'un show cooking a càrrec del restaurant Los Infantes d'Almoradí. L'obertura oficial de la Fira tindrà lloc a les 18 hores, moment a partir del qual els més menuts podran gaudir de les activitats programades en els tallers que, a càrrec de Peque Campus, romandran oberts fins a les 21h. A les set de la vesprada del mateix divendres es procedirà a la inauguració oficial de la Fira. I, quinze minuts més tard, s'obrirà la mostra Expo Nyora Marca de Qualitat en la khaima de l'Ajuntament de Guardamar del Segura. Les activitats gastronòmiques tindran la seua continuació a les 19.30h de divendres amb altre show cooking, aquesta vegada a càrrec del restaurant Chema, mentre que, a les 21h, l'acadèmia Chari Candela tancarà la programació amb balls de hip-hop. 

Carpes a plaça de la Constitució de Guardamar del Segura on a partir d'aquest divendres i fins diumenge se celebra la quarta edició de la Fira del Comerç

Dissabte 31, els tallers infantils tornaran a obrir les portes amb l'horari d'11 a 14h i de 18 a 21h, mentre que a les 12 del migdia les activitats esportives seran les protagonistes amb demostracions de judo a càrrec del Club Judo Guardamar. Ja en la vesprada de dissabte, a les 18 hores, es durà a terme una activitat de Ioga –Kundalini Ioga– amb Harchand Singh, mentre que a les 19h tindrà lloc una actuació de l'estudi de dansa Jacqueline Sánchez. El punt final de la jornada el posarà, a les 20.30h, una ambientació musical de Chakras Band.

Per últim, i pel que fa a la jornada dominical de l'1 d'octubre, els tallers infantils de Peque Campus tornaran a obrir les portes al públic més menut, amb l'horari d'11 a 14h. Les activitats gastronòmiques tornaran a estar presents al llarg de la jornada amb dos show cooking a càrrec dels restaurants La Bien Pagà, de Múrcia (12h), i del restaurant Nou Morote, de Callosa de Segura. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Descargas

next