Diari La Veu del País Valencià
El Servef incorporarà 120 orientadors laborals el 2018

Acompanyar els treballadors al llarg de tota la seua vida laboral serà l’objectiu dels 120 orientadors laborals que incorporarà el Servei Valencià d’Ocupació (Servef) el 2018. Ho ha anunciat aquest dimecres el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, durant la presentació de la redefinició de l’organisme. Per a pagar els nous treballadors s’ha inclós una modificació en la llei d’acompanyament dels pressupostos d’enguany, que ha de rebre el vistiplau de les Corts en l’últim ple de l’any, a finals de desembre.

El propòsit del responsable de les polítiques d’ocupació del Consell és que el Servef “no siga només l’oficina on vas quan et quedes sense faena” sinó que els treballadors en actiu puguen acudir per a buscar orientació i formació per a canviar de treball o fins i tot d’ofici. En aquest sentit, Nomdedéu ha assegurat que el 70% dels empleats no treballen en un lloc adequat per a la seua formació, un fet que al seu parer resta competitivitat a les empreses.

El Servef ha desenvolupat una campanya per a consultar a empreses i treballadors quines millores poden realitzar per a respondre a les seues necessitats. Fruit d’aquesta iniciativa, l’organisme ha llançat una web amb enquestes i organitzarà tallers presencials. El cost de la campanya, subcontractada a una consultora privada, és de 20.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa