Almussafes reviu el seu passat a través de la fotografia

/ Almussafes
27 setembre 2017 01:00h
Banda musica d\'Almussafes als anys 50

El pròxim dimecres 4 d'octubre a les 19.30 hores s'inaugurarà, en la sala d'exposicions del Centre Cultural d'Almussafes, la mostra 'Memòria d'Almussafes 2', que arreplega una selecció d'imatges antigues de la localitat. Maiques és un establiment de serveis audiovisuals que ha estat obert a Almussafes durant quasi tres dècades i que ha cedit a l'ajuntament, després del seu tancament el 2016, part del seu extens arxiu fotogràfic amb l'objectiu de nodrir de material l'arxiu municipal i facilitar l'organització d'iniciatives adreçades a la difusió de la història de la població.

Fruit d'aquest acord, el consistori municipal posa en marxa aquest mes d'octubre la segona edició de l'exposició d'imatges antigues. En aquesta ocasió es mostraran un total de 80 fotografies dels anys 50 i 60, que s'exhibiran amb informació relativa al moment en què van ser preses, els protagonistes de les mateixes i la situació en què es trobaven.

La inauguració de l’exposició comptarà amb la presència de diferents representants de l'equip de govern municipal que animen la ciutadania a participar en aquest acte. “Servirà per a recordar com érem, els nostres costums, les nostres festes i, paral·lelament, per a fer memòria sobre com era la indumentària i els espais públics de la localitat, en definitiva, és una proposta molt interessant”, explica la regidora de Cultura, Teresa Iborra.

Aquesta serà la primera de les activitats organitzades pel consistori per a la commemoració del 9 d’Octubre, que un any més proposa als almussafenys una sèrie d'iniciatives encaminades a “enaltir el sentiment de pertinença a la nostra terra, a la nostra cultura i a les nostres tradicions”. Està prevista la celebració del Sopar Estellés, que inclourà una jam poètica; les visites a la torre Razef, que es realitzaran el dissabte 7; l'actuació de danses valencianes, i la projecció de cinema en valencià. Ja per al dilluns 9 d'octubre estan organitzant tota una sèrie d'actes i d'activitats en les quals estan involucrades nombroses entitats culturals, cíviques i educatives d’Almussafes.

next