El caos de Ryanair esguita l'aeroport de Castelló

La instal·lació de Vilanova de l'Alcolea perd la connexió amb Sofia de l'aerolínia irlandesa
/ València
27 setembre 2017 01:00h
La base castellonenca, amb 102.000 passatgers fins a agost, supera 15 aeroports de la xarxa d\'Aena

Danys col·laterals del caos per les vacances dels pilots de Ryanair. L'aeroport de Castelló perd la ruta amb Sofia que operava l'aerolínia irlandesa amb dos freqüències setmanals. Així ho ha anunciat aquest dimecres la companyia, dins de la suspensió de 34 rutes hivernals arreu d'Europa, de les quals a Espanya només estan afectades la de Castelló i la connexió Las Palmas-Glasgow. L'objectiu de la mesura és "alentir" el creixement de les rutes per a "eliminar tot risc de futures cancel·lacions afegides".

L'empresa ja va anul·lar prop de 50 vols al dia entre setembre i octubre per problemes amb les vacances dels seus pilots, en un pla de cancel·lacions que va afectar 315.000 clients. Els passatgers afectats rebran un correu electrònic en què se'ls oferiran "vols alternatius o reemborsaments complets" dels bitllets. A més, rebran bons de 40 euros per a reservar durant octubre qualsevol altre vol de la companyia que isca entre octubre i març.

Es mantenen els vols a Londres, Bristol i Poznan

A hores d'ara, des de Castelló es pot volar amb Ryanair a Londres-Standed tot l'any, tres dies a la setmana, i a Bristol només durant la temporada estival. A aquestes rutes se sumarà des d'octubre una connexió amb la ciutat polonesa de Poznan, un potent nucli universitari equidistant de Varsòvia i Berlín.

La base també ofereix vols a Bucarest, operats per Blue Air, amb tres freqüències setmanals. Aquesta ruta dóna servici a la nombrosa colònia romanesa de la demarcació i el seu punt fort és un preu dels bitllets més econòmic que el d'aeroports propers, com ara el de València. Per últim, l'aeroport ofereix servicis xàrter com ara els que porten 5.000 turistes austríacs a Peníscola en estiu. La terminal castellonenca és l'única d'Espanya gestionada per una empresa privada, la francesa Edeis.

102.000 viatgers fins a agost

L'aeroport de Castelló ha rebut fins a agost 102.792 passatgers, un 63% més que en el mateix període del 2016. L'objectiu dels gestors de la instal·lació de Vilanova és assolir enguany la xifra de 177.000 passatgers, un 66% més que els 106.000 viatgers registrats l'any passat. Pel que fa a la temporada estival, la base va rebre en juliol 14.208 viatgers (+30% respecte a l'any passat) i en agost, 15.594 viatgers (+36%).

Inaugurada el 2011 sense vols per l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i es va convertir en una icona de les infraestructures infrautilitzades. El 2015 va començar a tindre activitat regular, en rebre les primeres rutes, i enguany ha superat 15 aeroports de la xarxa d'Aena. Aquesta setmana ha participat en World Routes, el principal congrés d'aviació comercial. 

next