Diari La Veu del País Valencià
El Servef vol deixar de ser invisible per a empreses i treballadors

Per a molts desocupats, el Servef és poc més que la finestreta on inscriure’s per a cobrar la prestació per atur. Per a nombroses empreses, un ens a obviar quan busquen treballadors. I per a bona part dels treballadors, un espai que no els pot aportar cap benefici, almenys mentre conserven la faena. L’organisme vol canviar aquestes percepcions i que més ciutadans i empreses coneguen els seus servicis. Per a aconseguir aquesta fita, queda “obert per obres”, en paraules d’Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació, i inicia un procés participatiu.

La iniciativa, subcontractada a la consultora Carpe, combina accions de comunicació i de cerca de feedback de particulars, de personal del Servef i d’empreses. Pel que fa als treballadors de l’agència autonòmica d’ocupació, des de fa dos setmanes estan sent entrevistats per personal de la consultora per a aportar elements de millora en la seua activitat. De cara a la ciutadania, el principal canal serà un portal web amb qüestionaris per a fer arribar les seues necessitats i el que voldrien trobar al Servef.

Més enllà de la xarxa, a finals d’octubre es realitzaran tallers presencials a les capitals de demarcació tant amb empleats del Servef com amb ciutadans. Les trobades internes seran a les direccions territorials de l’organisme, mentre que les externes se celebraran a les oficines del Servef. La ciutat d’Alacant inaugurarà els tallers els dies 23 i 24 d’octubre; a València seran el 25 i el 26, i a Castelló se celebraran el 27 i el 30.

Diagnosi externa

Interpel·lat per la necessitat de contractar una empresa privada per a avaluar les polítiques del Servef, Nomdedéu va explicar que l’organisme buscava “una diagnosi real i no més o menys amable”. Per això, va afegir, calia que fóra un agent extern qui visitara els treballadors per a consultar-los les seues inquietuds. En aquest sentit, va apuntar que “mai” l’agència valenciana d’ocupació havia avaluat el seu funcionament.

Complementant la campanya, el Servef està millorant els seus programes de formació a mida d’empreses, en col·laboració amb la Confederació Empresarial Valenciana. “Hem de definir quines certificacions podem oferir perquè siguen veritablement útils”, va indicar, a pocs metres del president de la patronal autonòmica, Salvador Navarro, que va assistir acompanyat pels representants de CCOO PV i UGT PV, Arturo León i Ismael Sáez.

La major base de dades

“Volem molt més que un servei públic d’intermediació entre l’oferta i la demanda de llocs de treball”, va indicar el responsable de les polítiques d’ocupació del Consell com a declaració d’intencions. Nomdedéu, que va destacar que el Servef posseeix la principal base de dades de treballadors valencians, pretén “recuperar l’esperit de servici públic” que, al seu parer, ha perdut l’organisme en els últims anys.

A més, el secretari autonòmic d’Ocupació va avançar que l’agència d’ocupació incorporarà 120 orientadors laborals el 2018, amb la finalitat d’ajudar no només aturats sinó també treballadors que vulguen canviar de faena o d’ofici. Les contractacions estan pendents de l’aprovació de la llei d’acompanyament dels pressupostos, que anirà al ple de les Corts a finals de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa