Diari La Veu del País Valencià
Heroes Comic Con, el primer saló del còmic de València

El primer saló del còmic de València és ja una realitat. Amb el concepte de Comic Con Internacional de fons, València passa a formar part del circuit ‘Heroes’, el major circuit europeu d’esdeveniments de cultura pop. Com expliquen els responsables de l’organització, Heroes Comic Con Valencia naix amb el propòsit de “donar visibilitat a un mitjà tan arrelat a la Comunitat Valenciana com és el còmic”. L’objectiu és convertir València en la capital del còmic abans, durant i després de la celebració de l’esdeveniment. La primera edició del saló comptarà, a més, amb la convocatòria dels Premis Heroes Comic Con Valencia i Bèlgica –bressol dels grans mestres del còmic europeu– serà el país convidat oficial en aquesta primera edició.

Easyfairs Iberia –primer organitzador privat d’esdeveniments a Espanya i Portugal, entre els quals es troba Heroes Comic Con Madrid i Heroes Manga Madrid, en Fira de Madrid (IFEMA)– i Fira València –la principal organitzadora de grans esdeveniments de la ciutat, amb àmplia experiència en l’organització i muntatge dels que es destinen al públic– s’uneixen per a crear el que serà el primer saló del còmic de València: Heroes Comic con Valencia, la primera edició del qual se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de febrer del 2018 en el Pavelló 7 de Fira València.

Heroes Comic Con Valencia passa a formar part del circuit ‘Heroes’, el major circuit europeu d’esdeveniments de cultura pop, que, en l’actualitat, compta amb 12 salons en 6 països i amb una comunitat de més de 300.000 afeccionats a la cultura pop a Europa. Esdeveniments tots ells lligats al concepte de Comic Con Internacional, on el còmic conviu amb indústries com el cinema, les sèries de televisió, els videojocs, etc.

El visitant d’HCCV trobarà editorials internacionals i nacionals que mostraran les seues novetats i el seu fons de catàleg. Productores i distribuïdores de cinema i de Home Entertainment que promocionaran els seus últims llançaments. Companyies de videojocs i de jocs de taula que compartiran les seues últimes novetats. Expositors nacionals i internacionals que posaran a l’abast del visitant el merxandatge més original relacionat amb el món del còmic. Sense oblidar la zona de food trucks, amb l’últim en gastronomia.

Segons declaracions de Reyes Sáenz de Juano, directora del Saló: “Heroes Comic Con València naix amb el propòsit de donar visibilitat a un mitjà tan arrelat a la Comunitat Valenciana com és el còmic. I amb aquesta base del còmic és amb la qual des d’Easyfairs i Fira València portem treballant des de fa mesos per a crear un esdeveniment on l’actualitat del còmic valencià puga conviure amb personatges universals del nové art, superherois de pel·lícules, villans dels videojocs… En definitiva, un esdeveniment on tindrà cabuda el còmic, la il·lustració, el cinema, les sèries de televisió, així com exposicions, tallers, classes magistrals, cosplay… Heroes Comic Con València serà un esdeveniment d’entreteniment en majúscules per a tots els públics”

Col·laboració institucional

Juntament amb l’administració local i autonòmica, Heroes Comic Con València naix amb un propòsit: convertir València en la capital del còmic abans, durant i després de la celebració de l’esdeveniment. I en aquest sentit, Heroes Comic Con València aposta per un esdeveniment de cultura popular, amb marcat caràcter internacional, que no solament es desenvolupe en les instalacions de Fira València, si no que trasllade part dels continguts a diferents espais de la ciutat.

El divendres 23 de febrer la HCCV acollirà els col·legis de tot el País Valencià convidant així els escolars a endinsar-se en el món del còmic des d’un vessant no solament lúdic, sinó també educatiu. La primera edició del saló comptarà, a més, amb la convocatòria dels Premis Heroes Comic Con València, on es premiarà els autors europeus i a les obres més destacades del moment, tant còmics –impresos o digitals– com a il·lustracions.

Comparteix

Icona de pantalla completa