Diari La Veu del País Valencià
Bravo acusa el PP de cremar els arxius de Ciegsa

La sessió de control al president Puig a les Corts Valencianes on la cap de l’oposició, Isabel Bonig, ha demanat al president de la Generalitat que “cesse” diversos membres del Consell ha derivat en greus acusacions de dos d’aquests membres al PPCV.

La consellera Gabriela Bravo s’ha revoltat contra el retret de la diputada popular María José Ferrer Sansegundo, que l’ha acusat d’haver deixat que es cremara la Ciutat de la Justícia. Bravo li ha respost tot inculpant el PP d’haver-se desfet mitjançant el foc dels expedients de l’empresa pública Ciegsa. “Menyspreen la veritat i els documents. Nosaltres en parlem basant-nos en informes que tenen a la seua disposició, que no cremem com van fer vostés amb Ciegsa”, ha deixat anar la responsable de Justícia.

La indignació del grup popular ha sigut automàtica. Isabel Bonig ha demanat una rectificació i Bravo ha matisat que no ha imputat “ningú cap delicte” i que es referia “al que es va fer en general”. La síndica del PPCV ha preguntat si això significava que havia retirat l’acusació. Bravo ho ha negat i Bonig l’ha advertit que exercirà “accions judicials” perquè Bravo no disposa del fur parlamentari que atorga immunitat davant les expressions proferides a la cambra. Bonig ha asegurat també que “l’incendi de Ciegsa va ser accidental”.

La bronca ha continuat després que la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha retret al diputat José Juan Zaplana que tinga relació amb la trama Púnica. Zaplana també ha advertit que Montón no està aforada i l’ha avisada que “vaja amb compte” perquè es podrien trobar als tribunals.

Ha sigut llavors quan ha intervingut el portaveu socialista, Manolo Mata, tot denunciant que “és la primera vegada que s’escolta una amenaça mafiosa” a la cambra i ha afirmat que “no es pot amenaçar un membre del govern valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa