Diari La Veu del País Valencià
El Catacumba Film Fest de Godella duu 15 edicions de cinema transcendent

Una nova edició del Catacumba Film Festival tindrà lloc al teatre Capitoli de Godella entre el dimarts 31 d’octubre i el diumenge 5 de novembre. Aquest festival de cine underground, clandestí i experimental projectarà 45 curtmetratges durant aquests dies, a més de les activitats paral·leles consistents en concerts de música, el concurs internacional de crits o un col·loqui sobre la situació actual del cinema i els hàbits de consum, entre d’altres.

Des de l’organització del festival el defineixen com un “projecte cultural, artesanal i resistent que des de l’any 2000 es desenvolupa a Godella i que utilitza, com a element vertebrador, la projecció de treballs audiovisuals recents que conviuen durant la celebració d’aquest peculiar festival”. En aquest sentit, Tatiana Prades, regidora de Cultura, afegeix que “Catacumba ofereix un cinema especial, no comercial, que no està a l’abast de tothom tots els dies. No et deixa indiferent, et pot agradar més o menys però sempre serà un cinema que et fa pensar i reflexionar”.

Aquesta edició és la que fa quinze i, com a novetats introduïdes, la regidora apunta “el fet que s’hagen anat incloent pel·lícules dedicades a un públic més familiar, per tal que pares i fills puguen gaudir d’un cinema diferent més enllà del que sol haver a les sales de cine”. A més, el festival, que en els seus orígens girava al voltant del gènere del terror, ha anat obrint-se a “la fusió entre gèneres, avivant l’originalitat i la diversitat del mitjà. Ens adscrivim a totes aquestes possibilitats”, expliquen des de la organització.

Pel que fa al concurs, enguany s’han rebut més de 1.500 treballs de 70 nacionalitats diferents. Hi haurà una borsa total de 1.750€ en premis, distribuïts en diferents categories: secció oficial (premi del jurat, del públic, millor actriu i millor actor), secció ‘Curtmetratge més entranyable’, secció ‘Lo que mola es el Stop Motion’ (premi al millor curt en SM, animació SM, personatge SM i innovació) i secció Valenciana Cinema.

En definitiva, el Catacumba Film Festival pretén “arreplegar propostes cinematogràfiques independents que oferisquen una mirada alternativa creada a partir de la transversalitat que permet el llenguatge cinematogràfic. En els marges de la indústria de l’entreteniment trobem propostes que poden conduir-nos cap a models d’expressió diferents que permeten retornar al cinema narratiu la categoria expressiva que pretén convidar a la reflexió”, diuen els seus creadors. Per la seua part, Tatiana Prades destaca que “aquest esdeveniment ha superat ja fa temps la frontera municipal; s’ha fet gran i aplega molta més gent. Estem a un pas de València i, això, juntament amb el fet que Catacumba ja s’haja convertit en un referent, fa que siga molta gent la que vinga i hi participe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa