30 científiques celebren a València 'La nit de les investigadores'

Només un 20% de les investigacions d’excel·lència del País Valencià estan liderades per dones
/ València
28 setembre 2017 01:00h
Cartell de "la nit de les investigadores".

Demà divendres 29 de setembre, de 20.00 a 22.00 hores, la ciutat de València se suma, per primera vegada, a la celebració de l''European Researhers Night', un projecte promogut per la Comissió Europea i que pretén acostar i mostrar a la ciutadania la part més humana de la recerca. Les 30 investigadores pujaran a un escenari a la plaça de la Mare de Déu per a exposar la seua experiència i trajectòria.

La celebració està organitzada per Las Naves Centre d'Innovació i per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de València i ha volgut dedicar aquesta nit a les dones científiques, rebatejant l’esdeveniment com 'La nit de les investigadores'. "Només un 20% de les investigacions d’excel·lència en la Comunitat Valenciana estan liderades per dones. La bretxa laboral en la conciliació i en la investigació científica persisteix", indiquen des de la Universitat de València. 

Les diferents activitats organitzades tenen com a objectiu posar en valor entre la ciutadania la recerca feta per dones, així com la seua figura com a professionals en un món científic on habitualment predomina la imatge masculina. L'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'empresa emergent El Caleidoscopio, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Per primera vegada Alacant, Elx, Oriola i València acompanyaran les celebracions de les 250 ciutats europees que organitzen aquest esdeveniment, amb la intenció de participar, mitjançant la convocatòria europea, en l’edició 2018 amb un programa més ambiciós.

L'objectiu principal de la proposta és acostar el treball dels investigadors a la ciutadania, donar a conèixer el beneficis que aporten a la societat i la repercussió del seu treball en la vida quotidiana. En resum, es tracta d'una activitat més per a traure la ciència al carrer i fer que la gent hi participe.

Així, de la mà de la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, i de la periodista Xelo Miralles, la societat valenciana podrà conèixer més de 30 investigadores de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, de la Politècnica de València i del Consell Superior d’Investigacions Científiques, que, en una breu presentació, exposaran la seua experiència i el seu treball. En finalitzar les presentacions, el públic assistent podrà fer preguntes a les investigadores.

next