Diari La Veu del País Valencià
Economia fa costat al sector del taulell amb 10 milions d’ajudes en dos anys

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació ha posat en valor, aquest dijous, el seu compromís amb el sector del taulell valencià, que és fonamental per a fer de l’estat espanyol el primer exportador d’Europa i el segon a nivell mundial. Per a donar suport a un sector clau per a l’economia de moltes comarques de Castelló i d’arreu del país, el departament que dirigeix Rafa Climent ha convocat ajudes econòmiques, ha elaborat programes relacionats amb la indústria 4.0 i ha revitalitzat la Mesa del Taulell, entre altres iniciatives.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, el sector del taulell compta amb el suport del Consell i així li ho ha fet saber el conseller Climent als empresaris, als quals ha acompanyat en les tres últimes edicions a la fira CERSAIE a Bolonya. A aquesta presència “se sumen els suports econòmics destinats des de les diferents entitats dependents de la Conselleria a aquest sector estratègic per a l’economia de la Comunitat Valenciana”, assenyala la nota.

Les ajudes econòmiques en concret es xifren en prop de 10 milions d’euros en els dos últims anys. Des de l’Ivace s’han concedit ajudes al sector valorades en 4,6 milions d’euros, que s’incrementaran quan es coneguen les dades d’algunes ajudes del 2017 que estan en fase de valoració. Destaca el fet que aquest sector radicat principalment a Castelló rep “la quarta part de les ajudes que Ivace Energia destina a l’eficiència energètica”.

A més, des de la Direcció general d’Indústria i Energia s’han concedit ajudes al taulell valorades en 3,5 milions d’euros, gran part de les quals corresponen a la convocatòria d’ajudes a pimes industrials del sector el 2017. Per la seua banda, la Direcció General d’Internacionalització ha concedit ajudes a 118 projectes al sector per un import proper als 600.000 euros.

A aquestes accions cal sumar les activitats relacionades amb el suport a la digitalització industrial o indústria 4.0 o la reactivació de la Mesa del Taulell en la qual s’analitzen els temes d’interés del sector en matèria d’innovació, internacionalització i energia.

“L’impuls a la digitalització de la indústria o indústria 4.0 és una de les prioritats de la política industrial del Consell amb la qual es persegueix incrementar el valor afegit industrial i l’ocupació qualificada, al mateix temps que s’afavoreix un model propi per a la indústria del futur mitjançant el desenvolupament local de solucions digitals i el suport a les exportacions”, assegura la Conselleria.

Segons explica Economia, la digitalització de la indústria valenciana és un gran repte que permetrà aprofitar tots els avantatges d’un mercat únic digital, el de la Unió Europea, de manera que compleix, així, una directriu de la Comissió Europea que estableix la “necessitat que totes les indústries d’Europa, de qualsevol sector o lloc, sense importar la seua grandària, puguen beneficiar-se plenament de les innovacions digitals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa