Diari La Veu del País Valencià
L’hotel Astoria cancel·la l’acte previst en suport a l’1-O per haver rebut amenaces

L’hotel Astoria de València ha comunicat als organitzadors de l’acte en defensa del referèndum de l’1-O a Catalunya que el cancel·la, ja que segons els han explicat “han rebut amenaces” i s’han produït cancel·lacions en les reserves de les habitacions. Davant d’aquesta circumstància, els convocants traslladen la cita a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Segons expliquen fonts de l’organització en un comunicat, passat el migdia, el director de l’hotel, Joan Soldevila, s’ha adreçat als organitzadors per a comunicar-los que, a causa de les pressions rebudes per diferents vies, l’acte en suport del referèndum de Catalunya se suspén. Les “pressions i amenaces”, que van des de comentaris al mòbil a cancel·lació de reserves, han fet que el director haja telefonat a la central estatal, que ha recomanat la suspensió de l’acte.

Soldevila ha afegit que l’acte anava a celebrar-se en un saló que no és suficientment segur en cas d’aldarulls, ja que està envoltat de vidrieres. Finalment, els organitzadors han rebut un correu de la direcció de l’hotel on se’ls notifica que l’acte se suspén per “un problema de manteniment, aliè a la seua voluntat”.

Els defensors valencians de la celebració del referèndum convocat per a diumenge que ve a Catalunya i integrants de la plataforma Va de democràcia tenien previst aplegar-se demà divendres a l’hotel Astoria de València. A l’acte reivindicatiu del dret a decidir participaran el periodista JJ Pérez Benlloch; l’activista cívic Guillem Agulló Lázaro; l’escriptor Octavi Monsonís; el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà; l’escriptora Gemma Pasqual; el mestre Vicent Mauri; el president d’Esquerra Valenciana, Paco Sória; la membre de la Comissió Cívica d’Alacant per a la recuperació de la Memòria Històrica Carme Jorques; l’advocat i editor d’aquest diari Moisès Vizcaino; l’editor i activista cultural Eliseu Climent, el periodista Francesc Viadel i el filòleg Josep Escribano.

“Des de #VaDeDemocràcia entenem que no podem fer-nos arrere per les pressions d’aquells que no respecten la llibertat d’expressió. Som una iniciativa social i popular promoguda per 12 persones que ja ha rebut més de 1200 signatures d’arreu del País Valencià, entre les quals trobem representants de professions i ocupacions ben diverses, des de l’ensenyament a la literatura, passant pel comerç, les universitats, periodistes i –com no– representants polítics i sindicals”, subratllen en el comunicat.

En aquest sentit Josep Barberà, un dels promotors de la iniciativa i president d’Esquerra, ha assegurat que “recularem per por quan veiem des de fa dies el poble de Catalunya resistint amb un somriure i amb clavells. Farem l’acte amb normalitat i respecte. Els valencians volem mostrar la nostra solidaritat amb el referèndum i ho farem. Fem una crida a tothom a la tranquil·litat”.

Més cancel·lacions

No és la primera cancel·lació que es produeix en relació als actes que s’han programat aquesta setmana arreu del País Valencià per a donar suport a la convocatòria sobiranista. Ahir, la Universitat d’Alacant va clausurar les iniciatives previstes, que finalment es van celebrar a la seu del sindicat CCOO. Per aquest motiu, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià exigeix al rector, Manuel Palomar, la seua immediata dimissió. “Ahir, a la ciutat d’Alacant, va tindre lloc un fet que, a parer nostre, és gravíssim perquè suposa una renúncia a la llibertat d’expressió i a la democràcia. La Universitat d’Alacant va clausurar tots els actes que havia programat a la vesprada a la seua seu, tot per una piulada feta per una persona amb actituds feixistes, on cridava a boicotejar un acte per la democràcia i de suport al dret a decidir de Catalunya”, denuncia la Plataforma en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa