El Consell de Turisme rebutja la taxa turística que reclamen les Corts

Colomer critica el gravamen que estudia el Consell
/ València
28 setembre 2017 01:00h
Francesc Colomer, secretari autonòmic de l\'Agència Valenciana del Turisme

El Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana ha rebutjat, aquest dijous, l'aplicació de la taxa turística que reclamen les Corts, amb l'argument que "no constitueix un estímul que afavorisca els interessos del sector turístic". Així ho ha indicat el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, que ha presidit la reunió, i en acabar ha transmés els arguments de l'òrgan consultiu: que cal "enfocar" els caladors de nous ingressos "cap a la lluita contra l'intrusisme professional, la competència deslleial i el frau fiscal en allotjament clandestí". Colomer ha explicat que, "des del punt de vista moral", és "una errada" gravar l'allotjament reglat i formal, que "ja tributa" i, a més, "genera riquesa, ocupació, marca i prestigi per a la Comunitat".

A més, ha opinat que la taxa turística "no es pot associar" a la qualitat turística. "El món i aquest país presenten exemples molt clars que això no és així, perquè hi ha ciutats massificades que paguen taxa des de fa molts anys". En aquest sentit, ha afirmat que "el treball per la qualitat no pot dependre d'un impost sobre l'activitat turística" sinó que implica "un esforç de governança col·laborativa, d'inversió en capital humà, en tecnologia, en productes competitius i diferenciats i en intel·ligència de mercats. A parer del secretari autonòmic, els partits polítics i les Corts mereixen "tot el respecte del món", si bé ha apostat per "no barrejar" les estratègies dels partits.

A la reunió han assistit, entre d'altres, el president de la patronal hotelera de la Costa Blanca, Hosbec, Antonio Mayor, i la secretària general, Nuria Montes; el president de la patronal hotelera de Castelló, Ashotur, Carlos Escorihuela; el president de la Federació Hotelera de la Comunitat Valenciana, Luis Martí; el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, i l'alcaldesa de Gandia, Diana Morant.

next