Diari La Veu del País Valencià
El Consell de Turisme rebutja la taxa turística que reclamen les Corts

El Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana ha rebutjat, aquest dijous, l’aplicació de la taxa turística que reclamen les Corts, amb l’argument que “no constitueix un estímul que afavorisca els interessos del sector turístic”. Així ho ha indicat el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, que ha presidit la reunió, i en acabar ha transmés els arguments de l’òrgan consultiu: que cal “enfocar” els caladors de nous ingressos “cap a la lluita contra l’intrusisme professional, la competència deslleial i el frau fiscal en allotjament clandestí”. Colomer ha explicat que, “des del punt de vista moral”, és “una errada” gravar l’allotjament reglat i formal, que “ja tributa” i, a més, “genera riquesa, ocupació, marca i prestigi per a la Comunitat”.

A més, ha opinat que la taxa turística “no es pot associar” a la qualitat turística. “El món i aquest país presenten exemples molt clars que això no és així, perquè hi ha ciutats massificades que paguen taxa des de fa molts anys”. En aquest sentit, ha afirmat que “el treball per la qualitat no pot dependre d’un impost sobre l’activitat turística” sinó que implica “un esforç de governança col·laborativa, d’inversió en capital humà, en tecnologia, en productes competitius i diferenciats i en intel·ligència de mercats. A parer del secretari autonòmic, els partits polítics i les Corts mereixen “tot el respecte del món”, si bé ha apostat per “no barrejar” les estratègies dels partits.

A la reunió han assistit, entre d’altres, el president de la patronal hotelera de la Costa Blanca, Hosbec, Antonio Mayor, i la secretària general, Nuria Montes; el president de la patronal hotelera de Castelló, Ashotur, Carlos Escorihuela; el president de la Federació Hotelera de la Comunitat Valenciana, Luis Martí; el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, i l’alcaldesa de Gandia, Diana Morant.

Comparteix

Icona de pantalla completa