Diari La Veu del País Valencià
Valmor pagava a una empresa del ‘ionqui dels diners’ 125 euros per comensal en la zona VIP del circuit de F-1

Valmor, l’empresa organitzadora del Gran Premi d’Europa de Fórmula 1 celebrat a València, va pagar a la mercantil Thematica, empresa creada per l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, conegut com el ‘ionqui dels diners’, per serveis de restauració, el 2011, durant la celebració de la carrera, 125 euros per comensal en la zona VIP i 1,5 euros per empleat.

Així ho ha desvetlat aquest dijous el síndic de Compromís, Fran Ferri, durant la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha mostrat en la tribuna els contractes entre Valmor i Thematica i ha indicat que, per nou dies de Gran Premi, van facturar una quantitat de 2.493.518 euros.

Ferri ha comentat que part d’aquesta quantitat va ser en contractes de restauració i, en analitzar-los, “hi ha coses molt curioses: per cada comensal en la zona denominada ‘Elite’ es van pagar 125 euros, mentre que per al pícnic del personal es van pagar 1,5 euros per comensal”, ha remarcat.

El síndic de Compromís ha assenyalat que el govern del PP va dir que la Fórmula 1 eixiria “gratis” als valencians “i resulta que, al final, el que va eixir gratis a alguns són els actes de campanya electoral, perquè els van finançar, presumptament, de manera il·legal segons els sumaris”, ha criticat. “En la Fórmula 1 sucaven molts. Sucaven els rics. Sucaven el partit i els seus amics. Sucaven tots menys els valencians. Nosaltres, a pagar la festa mentre ens donaven entrepans de xòped a euro i mig”, ha lamentat.

Segons la documentació facilitada per Compromís, Valmor i l’empresa Thematica Events van signar diversos contractes el 2008, 2009 i 2011 per a la prestació de serveis de restauració en les diferents zones dins del circuit urbà de València en el marc de la celebració del Gran Premi de la Fórmula 1 i dels actes extraordinaris que, per aquest motiu, s’anaven a realitzar.

Concretament, el contracte del 2011 estipula que Valmor ha d’abonar a l’empresa la quantitat de 125 euros per comensal en la zona denominada ‘Elite’ i 64 euros per a la zona ‘Podium’, durant els tres dies de durada de l’esdeveniment, un total de 398.000 euros.

Per a l’equip directiu de carrera, la quantitat per comensal es va fixar en 10 euros pels serveis de ‘coffee break’ i en 30 euros pels serveis de menjar, un total de 10.400 euros, mentre que, per al personal de sala i emergències, es van fixar 6 euros per comensal pels serveis de refrescs, un total de 1.200 euros, i per a “pícnic de personal” van abonar 1,5 euros per comensal per a entrepans, la qual cosa va suposar un total de 6.648 euros.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha tret a la llum els contractes entre Valmor i l’empresa creada per Marcos Benavent. / DIARI LA VEU

Un altre contracte signat entre ambdues empreses el 2009, que va ascendir a 398.220 euros, fixava el preu del servei de restauració en 77 euros, a pagar per Valmor, per comensal en ‘Llotges d’empresa’, un total de 346.500 euros; així com 75 euros per comensal en ‘Graderies Flotants’, la qual cosa va suposar un desemborsament de 45.000 euros. També, 10 euros per comensal per serveis de ‘coffee break’ i 30 euros per a menjar de l’equip directiu de carrera, un total de 6.720 euros.

D’altra banda, el contracte per a serveis signat el 2008 va arribar als 540.000 euros. Del total, 182.000 eren per a “despeses de logística i personal auxiliar”, 288.000 euros per a “menjar, beguda i elaboració” i 70.000 euros per a “benefici industrial”.

Compromís, que va portar davant el Tribunal de Comptes la compra de l’empresa Valmor per part de la Generalitat governada pel PP, ha denunciat que la Fundació Jaume II El Just va pagar 56 factures a Thematica per import d’1,6 milions d’euros en menys de dos anys mitjançant contractes amb l’Administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa