Diari La Veu del País Valencià
Imputat l’alcalde d’Alacant per prevaricació

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, està citat a declarar el proper divendres 6 d’octubre en qualitat d’investigat (abans denominat imputat) per un presumpte delicte de prevaricació en el fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç. També hauran de declarar com a investigats dos assessors, el de Comerç, Pedro de Gea, i el cap de gabinet d’alcaldia, Lalo Díez.

La titular del jutjat d’instrucció número 9 d’Alacant ha pres aquesta decisió després que, aquest divendres al matí, els portaveus municipals del PP, Luis Barcala, i de Ciutadans, Yaneth Giraldo, hagen acudit a ratificar les denúncies que van interposar contra Echávarri. La causa se sustenta en les possibles irregularitats en 25 factures de la regidoria de Comerç.

Echávarri al·lega desconéixer la denúncia

Echávarri, que tenia les competències de Comerç fins a aquest estiu, ha afirmat que no dimitirà perquè “no hi ha delicte” i ha afegit que desconeix “el contingut” de la denúncia. Tot i el seu desconeixement, ha assegurat que “tots els tècnics que han passat per la comissió de Comerç han assegurat que no hi havia delicte; en qualsevol cas, una infracció administrativa”.

Així, ha mostrat “absoluta tranquil·litat” perquè el cas es va subsanar quan va sol·licitar “la nul·litat del procediment”. A més, ha recordat que “quan el PP va acudir a la Fiscalia” ell ja va mostrar la seua disposició d’anar a declarar “en qualsevol moment”. Al seu parer, la denúncia busca la seua renúncia al càrrec “per a possibilitar un govern de PP i Ciutadans” que “ja tenen pactat”.

“Ho dic ja: no preveig en cap cas dimitir perquè, si dimitira hui, d’ací a 15 dies l’alcalde seria (el portaveu del PP a l’Ajuntament,) Luis Barcala, i això és l’únic que busca”, ha opinat.

Comparteix

Icona de pantalla completa