'Deixeu votar als catalans': la solidaritat valenciana amb Catalunya s'aplega a l'Octubre

El col·lectiu 'Va de democràcia' alerta que la deriva autoritària de l'Estat pot estendre's al País Valencià
/ València
29 setembre 2017 01:00h
Els assistents van escoltar la Muixeranga i van cantar els Segadors en la cloenda de l\'acte.

"Estem guanyant el Procés". Així de contundent s'ha manifestat el periodista J.J. Pérez Benlloch durant l'acte que la plataforma 'Va de democràcia' ha celebrat aquest divendres a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. A parer del veterà informador, "es parla internacionalment de Catalunya com a la possibilitat d'un país nou" que està fent aquesta passa "en pau" i on tot són "clavells, alegria i respecte".

Pérez Benlloch ha vaticinat que "com més forces envie Madrid" a Catalunya "més gran serà la victòria". També ha expressat el desig, compartit per molts dels 200 assistents, de "pertànyer" a la república Catalana que s'albira.

Guillem Agulló és un dels membres de la plataforma 'Va de democracia' de suport al referèndum de diumenge. / DANIELGARCÍA-SALA

Per a Guillem Agulló, el que s'està produint a Catalunya "es una revolució" davant de la qual els valencians no poden romandre "equidistants ni un minut més". El pare del jove antifeixista del mateix nom assassinat fa 24 anys a Montanejos ha advertit que estan en joc "els drets socials a tot l'estat espanyol, però sobretot de tots els països catalans" i cal "no afluixar".

L'escriptora Gemma Pasqual ha recordat Rosa Parks i la seua rebel·lia davant d'unes "lleis injustes" que permetien la discriminació racial i s'ha erigit, malgrat declarar-se independentista, en defensora del dret dels que volen votar que no, perquè es tracta de la "defensa de la democràcia".

L'editor Moisès Vizcaíno es dirigeix als congregats al centre Octubre. / DANIEL GARCÍA-SALA

L'editor de Diari La Veu, Moisès Vizcaino, ha abundat en la insubmissió davant de la injustícia, ni que siga legal, com a eina de lluita i ha comparat la lentitud del sistema judicial a l'hora de solucionar els problemes de la gent corrent amb la celeritat amb què pot actuar contra qualsevol quan el poder se sent amenaçat.

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha lamentat que abans d'ell no hi haja intervingut cap càrrec polític amb escó a les Corts i ha retret a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la seua "equidistància" entre les víctimes i els repressors. Barberà ha qualificat aquesta actitud de "fal·laç" i ha advertit que "a alguns els caurà la cara de vergonya quan se'ls pregunte al costat de qui estaven quan hagen passat 20 o 25 anys".

next