Diari La Veu del País Valencià
Els socis de govern d’Echávarri exigeixen que dimitisca

Guanyar Alacant i Compromís per Alacant van exigir aquest divendres la dimissió “inevitable” i “immediata” del seu soci i alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, després de conéixer-se que serà citat com a investigat al costat de dos dels seus assessors per un presumpte delicte de prevaricació pel suposat fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç. La decisió es va prendre a l’executiva de Compromís i a la mesa de coordinació de Guanyar, que es van celebrar aquest divendres a la nit de manera extraordinària.

La citació d’Echávarri es va conéixer després que els grups municipals de PP i Ciutadans ratificaren davant la titular del Jutjat d’Instrucció Número 9 d’Alacant les seues denúncies per les presumptes irregularitats en la tramitació de contractes en Comerç, on l’alcalde mantenia les competències fins a aquest estiu, per una campanya de promoció en Nadal. L’Ajuntament va celebrar una comissió d’investigació sobre aquest tema. L’alcalde va precisar, en conéixer-se la citació, que no tenia previst deixar el càrrec perquè considerava que “no” hi havia “delicte” i va assegurar que en tot cas es tractaria d'”irregularitats administratives”.

No obstant això, Guanyar va demanar al PSPV que afronte la situació processal de Gabriel Echávarri i, “apel·lant a la seua responsabilitat institucional”, l’ha instat “a adoptar les mesures adequades perquè es produïsca la dimissió immediata de l’alcalde”. A més, Guanyar va sol·licitar la dimissió dels seus dos assessors, el de Comerç, Pedro de Gea, i el cap de gabinet d’Alcaldia, Lalo Díez, i va reclamar la convocatòria “immediata” de la Mesa de Seguiment del Pacte de Govern “a fi de recuperar la normalitat institucional”.

Compromís veu “inevitable” la dimissió

Per la seua banda, l’executiva de Compromís Per Alacant va titllar d'”inevitable” la dimissió del seu soci i la va lligar a continuar en el pacte de govern. Per això, va sol·licitar al PSPV alacantí que “assumisca la responsabilitat que li correspon en aquest problema” per a “garantir el futur del govern de canvi progressista”. “Aquestes mesures, inevitablement, han de ser rellevants en l’Alcaldia d’Alacant del senyor Echávarri”, van precisar en el seu comunicat, i ho van vincular de manera “absolutament imprescindible” amb el fet que la coalició valencianista “puga continuar participant i treballant en un govern progressista”.

A més, va al·legar que la dimissió ve obligada “per l’exigència en l’ètica política que s’ha marcat aquest govern del canvi en la ciutat i per com ja s’ha donat exemple en anteriors ocasions”. La coalició va remarcar que s’ha mantingut “lleial” al pacte i que “sempre” ha apostat pel diàleg per a “aconseguir consensos necessaris” en un govern “plural”. A més, va emplaçar el PSPV a prendre la decisió “com més prompte millor” per a treballar en la “recomposició” del pacte de govern i “sobre les claus d’un pacte progressista i de canvi basat en el que la ciutadania va votar al maig de l’any 2015”. També van subratllar el respecte a l’acord que situava un socialista a l’alcaldia d’Alacant.

Finalment, Compromís va assegurar que la seua resolució estava “acordada amb l’organització nacional” i “pretén enfortir el projecte de canvi polític que en l’àmbit de la ciutat i el conjunt del País Valencià, i des del lideratge del Pacte del Botànic, està complint el seu mandat amb la ciutadania de regenerar la vida política, retornar la dignitat a les institucions i al servici dels interessos generals de la ciutadania alacantina i del conjunt del País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa