Diari La Veu del País Valencià
2.000 persones victoregen la Guàrdia Civil a Alacant al crit de ‘No esteu sols’

Una concentració de prop de 2.000 persones ha recorregut el centre d’Alacant fins a la comandància de la Guàrdia Civil per a onejar banderes d’Espanya en un gest d'”afecte i respecte” a l’institut armat, a crits de ‘No esteu sols’, ‘Jo sóc espanyol’ i entre víctors i aplaudiments, segons s’aprecia en un vídeo difós per la Benemèrita.

La marxa s’ha iniciat a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant, en una convocatòria organitzada a nivell estatal davant dels consistoris per la Fundació Denaes per a la Defensa de la Nació Espanyola, sota el lema Espanya som tots i contra el referèndum convocat aquest diumenge, 1 d’octubre, a Catalunya. A la plaça s’han concentrat més d’un miler de persones i durant el recorregut fins a la seu de la Guàrdia Civil a Alacant s’han anat sumant grups fins a aconseguir els 2.000 participants, segons l’estimació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Protesta sense incidents

La protesta ha transcorregut sense incidents en una marea de banderes d’Espanya, entre crits de ‘No esteu sols’, víctors i aplaudiments i un càntic conjunt de ‘Jo sóc espanyol’. Es tracta d’una acció espontània dels participants de la concentració organitzada enfront dels ajuntaments de tot l’Estat per la Fundació Denaes, que crida en el manifest al fet que “és l’hora que s’escolte a l’Espanya silenciosa, la que suporta els excessos, corrupcions i malapteses de la política”.

La convocatòria, “davant la situació que els sediciosos colpistes estan creant a Catalunya”, cridava a “aparcar qualsevol símbol de partit” i portar “l’únic que ens uneix a tots: la bandera d’Espanya”. “En defensa de la nostra convivència històrica, però també dels nostres drets de ciutadania i del nostre futur”, deia.

Comparteix

Icona de pantalla completa