Diari La Veu del País Valencià
Els ferits per les càrregues policials contra l’1-O s’eleven a 893, dos d’ells de gravetat, segons la Generalitat de Catalunya

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha xifrat en 893 les persones ferides per les càrregues policials ocorregudes durant aquest diumenge a Catalunya per a impedir el referèndum, segons les dades recollides fins a les 10.00 hores de dilluns. Del total dels ferits, dos estan en estat més greu ingressats als hospitals de Sant Pau i Vall d’Hebrón, mentre que la gran majoria han estat atesos i donats d’alta. Del total, 384 ferits es van registrar a Barcelona, 250 a Girona, 111 a Lleida, 47 a la Catalunya Central, 42 a Tarragona, 58 a les Terres de l’Ebre i 1 a l’Alt Pirineu i Aran.

Aquest diumenge, el conseller català de Salut, Toni Comín, ha fet una “condemna rotunda” dels fets: la xifra és una prova que “no hi ha hagut la més mínima proporcionalitat” en l’actuació policial, ha assegurat en contraposar-ho a les declaracions “tramposes” de representants del govern espanyol.

“És la prova irrefutable de la brutalitat de la intervenció policial al llarg de dia d’avui, és impropi d’una policia en un estat de dret actuar amb aquesta brutalitat contra població pacífica i desarmada”. “És una vergonya”, ha sentenciat el titular de Salut des de l’Hospital de Sant Pau, de Barcelona.

Comín ha visitat aquest diumenge de vesprada el centre on hi ha ingressat el ferit en un ull per bala de goma. “Aquesta persona acaba de ser intervinguda i està pendent en aquests moments de si salva l’ull on ha estat objecte d’impacte d’una bala de goma”, ha assegurat el conseller de Salut. És un dels casos “greus”, ha afegit el conseller en citar també la persona que ha patit un atac de cor a Lleida tot i no haver mantingut “contacte físic” amb els cossos policials.

Comparteix

Icona de pantalla completa