Diari La Veu del País Valencià
Partidaris de la unitat d’Espanya es concentren a València l’1-O

Una concentració secundada per desenes de persones ha desplegat aquest diumenge una bandera gegant al centre de la plaça de l’Ajuntament de València per a “lluitar contra el separatisme i la independència” en la jornada del referèndum a Catalunya.

La mobilització ha estat convocada per l’associació Ahora España i ha comptat amb cançons regionals i crits de ‘No votaran’ i ‘Espanya unida mai serà vençuda’. El president del col·lectiu convocant, Fernando Zarate, ha assegurat que al País Valencià (els governants) “volen seguir la mateixa tònica de Catalunya, i això és el que no s’ha de consentir”.

Una assistent ha demanat al Consell que “s’adone que volem seguir sent espanyols i no estem disposats a ser independents”. Una altra manifestant ha instat els catalans que “sàpiguen que han d’agrair tot el que tenen a Espanya” i els ha titllat de “desagraïts”. “No vull creure, ni tan sols pensar, que es puga estendre l’independentisme”, ha manifestat.

Imatge: DANIEL GARCIA-SALA
Imatge: DANIEL GARCIA-SALA
Imatge: DANIEL GARCIA-SALA

Antifeixistes es concentra pel poble kurd

Per la seua banda, el partit d’extrema dreta España 2000 ha celebrat una caravana per la unitat d’Espanya amb una filera de cotxes que ha recorregut la ciutat des del carrer del Serpis. Per últim, a la plaça del Carme s’ha celebrat una concentració d’Antifeixistes del País Valencià amb el lema ‘Per la llibertat dels pobles. Contra el feixisme’. La trobada estava ideada en defensa del poble kurd, però s’hi ha sumat la qüestió catalana per la coincidència amb el referèndum.

Comparteix

Icona de pantalla completa