Diari La Veu del País Valencià
El PP demana la dimissió de la directora d’À Punt per condemnar la violència policial durant la jornada l’1-O

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha demanat “el cessament immediat” de la directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, per “haver donat suport obertament a la il·legalitat del procés secessionista” en diversos missatges d’una xarxa social.

Durant el dia d’ahir, diumenge, la responsable de la nova radiotelevisió pública valenciana, À Punt, Empar Marco, i el diputat del PP en les Corts, Jorge Bellver, van intercanviar diverses pilades amb motiu de la jornada de l’1-O a Catalunya.

La picabaralla es va originar quan Marco va escriure en el seu compte un missatge en el qual titllava de “lamentable i absolutament injustificable la violència que estan provocant les forces d’ordre públic de l’Estat a Catalunya #1OTV3” i el parlamentari popular li va contestar: “El que és lamentable i absolutament injustificable és que vosté com a directora general de la RTVV done suport a la il·legalitat del procés secessionista. Es deu vosté a tot el poble valencià, a tot. Recorde que ja no és la delegada de TV3 en la nostra terra, o sí?”. A aquesta interpel·lació, Marco va respondre amb una altra piulada: “El que és indignant és que vosté avale la violència, que és el que jo condemne i condemnaré sempre”.

Eva Ortiz ha considerat que “el president Puig hauria de prendre cartes en l’assumpte perquè és lamentable i absolutament injustificable que la directora general de la tele que pretén ser de tots i no un òrgan de propaganda de Compromís, secunde públicament les posicions dels secessionistes i pose en dubte l’estat de dret”.

“À Punt per al catalanisme?”

La secretària general del PPCV ha recordat que “Marco es deu a tot el poble valencià i ha de deixar d’exercir de delegada de TV3 a la Comunitat Valenciana”. “Qui vol separar Espanya i trencar l’ordre constitucional no pot estar al capdavant d’una televisió pública. És aquesta la tele que volem els valencians? Una tele À Punt per al catalanisme?”, s’ha preguntat.

“És indignant –ha prosseguit– veure a la responsable de la radiotelevisió pública valenciana posicionar-se a favor del secessionisme. Si tinguera dignitat hauria de presentar la seua dimissió perquè la directora d’un ens públic que se suposa està al servei de tots els valencians, no solament d’una part, no pot treballar al servei del nacionalisme valencià, català com ve fent Marco de manera indissimulada des del primer dia que va accedir al lloc”.

Finalment ha indicat que “els nacionalistes ja s’han llevat la careta i no oculten les seues intencions annexionistes d’aquesta terra a l’independentisme català”. “El lamentable i preocupant és que seguisquen al capdavant d’organismes públics que ja sabem quin és el seu objectiu i finalitat”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa