Segueixen les millores del Mercat de la Mar de Borriana després de la seua municipalització

/ Borriana
2 octubre 2017 01:00h
Les 220 parades que conformen el Mercat de la Mar tornen cada diumenge a la zona de la platja de l\'Arenal fins a la temporada d\'estiu

El Mercat de la Mar de Borriana, ubicat a la zona de la platja de l'Arenal, ha iniciat aquest diumenge 1 d'octubre la seua segona temporada des que es va municipalitzar l'any passat. Açò ha permés la regulació necessària pel que fa a la gestió del mateix mercat i una substancial millora en l'afecció que la seua celebració suposava per a l'entorn en què es duu a terme. S'han solucionat problemes tècnics, legals i de contaminació afavorits per la gestió privada que es realitzava fins ara.

En la reobertura del Mercat s'ha volgut tornar a tenir en compte un dels objectius que ja es van complir el passat any: la millora en la gestió dels residus. Per això, entre d'altres accions, se seguiran repartint borses reutilitzables. "Per segon any consecutiu, durant els primers diumenges en què es duu a terme el Mercat de la Mar, hem repartit centenars de bosses reutilitzables perquè aquelles persones que solen repetir quasi cada cap de setmana la seua visita, les reutilitzen i reduïm considerablement el nombre de residus plàstics derivats del Mercat. Als venedors també se'ls proporcionen envasos per a dipositar els residus segons la seua composició", explica Maria Romero, regidora de Mercats i Promoció Econòmica. A açò cal afegir-li "la tanca instal·lada durant el passat any i que després de la seua revisió s'ha comprovat que segueix complint la seua funció d'evitar que els residus plàstics es dipositen amb facilitat en la platja de l'Arenal, com sí succeïa anteriorment” recorda la regidora.

S'ha volgut també redistribuir les parades i adaptar-les segons els criteris dels tècnics municipals per tal de poder "optimitzar tant el treball dels venedors com la comoditat dels i les usuàries que podran realitzar les seues compres en les tres parts diferenciades del Mercat segons els productes que s'ofereixen en cada parada", exposa Romero. També s'ha realitzat una campanya informativa sobre el treball de desenvolupa l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor per a donar a conéixer que ací es pot rebre qualsevol tipus d'assessorament o resoldre dubtes respecte al consum. I, a més, s'ha fet una campanya publicitària sobre la tornada del Mercat i, segons s'ha indicat des de la regidoria responsable, aquesta seguirà durant les pròximes setmanes per tal de dinamitzar l'activitat d'aquest recinte.

La regidora ha volgut destacar que tot aquest treball "de regularització que, des que formem part de l'equip de govern, s'ha realitzat en la infraestructura del Mercat de la Mar respòn als objectius de municipalitzar alguns serveis per al seu millor funcionament" amb la finalitat de que els borrianencs "seguisquen fent-ne ús de manera massiva i responsable i que així es puga tornar a gaudir d'un servei ben gestionat, respectuós amb l'entorn en què se celebra i oferint la varietat de productes que la clientela espera".

next