Diari La Veu del País Valencià
Echávarri no descarta governar en solitari l’Ajuntament d’Alacant

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha afirmat que el seu grup no passarà “a la història” com “els socialistes que van lliurar l’alcaldia al PP per les seues males arts” i, per a això, ha subratllat que els sis edils socialistes podrien assumir “totalment” les regnes municipals, encara que amb “el triple de treball”, en cas que els seus socis abandonen el tripartit. “Si cal governar amb sis, ho farem, sens dubte”, ha dit.

El primer edil, que ha dit que no respon als seus socis a través de la premsa i que “en cap cas” ha pensat a dimitir, s’ha pronunciat així en ser preguntat sobre la posició de Compromís, que ha lligat la seua continuïtat en l’equip de govern, junt amb el PSPV, al fet que Echávarri dimitisca després de la seua citació a declarar en relació a les denúncies de PP i Ciutadans pel suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç el passat Nadal i de la qual tenia les competències fins a aquest estiu.

Sobre aquest tema, ha reiterat que “no hi ha absolutament res” i ha insistit que els tècnics municipals recalquen que “si hi haguera alguna cosa irregular” seria “administrativa”, i ha posat com a exemple que així ho va dir l’interventor en la Comissió d’Investigació.

“Estem conscienciats que serà un treball difícil i, després, dins d’any i mig, en les eleccions, que valoren el PSPV pel que va fer i si va obtindre alguna gestió o es va equivocar”, ha plantejat i ha remarcat: “Sens dubte, si el partit socialista, per raons alienes a la seua voluntat, es queda sol en el govern, continuem. Que no ho dubte ningú”. Echávarri ha reconegut que anar el divendres a declarar “no és plat de bon gust” perquè genera “desgast personal, familiar i d’entorn pròxim, cosa que també buscava el PP”. “En açò, Luis Barcala –portaveu municipal del PP– ja ha guanyat, en el mal que ha fet a la meua família. Aquest punt, li’l done”.

Denúncia del PP

Gabriel Echávarri ha precisat que encara no té la notificació del jutjat, que espera que arribe aquest dimarts, i ha explicat que divendres passat va presentar un escrit de personació. L’alcalde d’Alacant ha incidit que es tracta d’una denúncia del PP davant el jutjat, que va arribar perquè mesos després de plantejar-la davant la Fiscalia “no havia actuat”.

Per això, ha apuntat que el grup municipal socialista “estarà fins al final” i ha sostingut que el PSPV, amb Ximo Puig, continua “sense fissures amb l’alcalde” perquè és coneixedor que es tracta d’una denúncia del PP “absolutament infundada”. “Els socialistes hem viscut ja molt de temps açò: Sandra Gómez, vicealcaldesa de València, en té dos; l’exalcalde Ángel Luna en va tindre dues quan era síndic. Els socialistes hem viscut amb molta persecució en els jutjats del PP, no ens agafa de nou”, ha relatat.

Comparteix

Icona de pantalla completa