Diari La Veu del País Valencià
Les cambreres de pis de Benidorm, a favor d’una taxa turística que puga millorar les seues condicions laborals

L’Associació de Cambreres de Pis de Benidorm ‘Les Kelly’ ha qualificat de “quasi essencial” la implantació d’una taxa turística al País Valencià alhora que ha sol·licitat al Consell que assegure que, “si va a cobrar un impost, part revertisca en els treballadors”. Les treballadores dels hotels s’han mostrat així a favor de la taxa turística que estudia implantar el Consell, arran de l’aprovació d’una proposta de Podemos a les Corts Valencianes durant el debat de política general de principis de setembre.

En declaracions a Europa Press, la portaveu de ‘Les Kelly’, Yolanda García, ha assegurat que no solament la considera positiva, sinó que és “quasi essencial”, ja que les destinacions “es desgasten” com a conseqüència de l’activitat turística i l’aportació d’aquesta taxa revertiria en una millora dels serveis i, també, “de la qualitat d’ocupació que ofereixen els establiments”.

En aquest sentit, ha opinat que es tracta d'”un xicotet impost que no li suposa tant al client” i que “no és desgavellat” sempre que aquests diners es destinen “a l’arranjament de les nostres platges o els nostres carrers i s’invertisca realment en el que aquest poble necessita”.

García ha posat com a exemple la taxa turística de Balears, on “se n’ha destinat una part a contractar, a través de la Seguretat Social, més fisioterapeutes als quals hem de recórrer les cambreres de pis per la sobrecàrrega de treball”. Finalment, les cambreres han exemplificat el cobrament d’aquesta taxa en destinacions “amb un volum de turisme important” com París o Roma, als quals “no han deixat d’anar turistes” malgrat l’impost.

Comparteix

Icona de pantalla completa