Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs acull dijous un concert d’Urbàlia Rurana en els actes del 776 aniversari de la Carta Pobla

La localitat de Vinaròs (Baix Maestrat) acull, aquest dijous dia 5 d’octubre, un concert del grup de música popular valenciana i mediterrània Urbàlia Rurana. L’actuació tindrà lloc a les 21h a l’auditori municipal i s’emmarca dins dels actes programats per l’Ajuntament de Vinaròs amb motiu de 776 Aniversari de l’atorgament de la Carta de Poblament del municipi (1241-2017) que, des del passat 15 de setembre i fins el proper dilluns, dia 9 d’Octubre, se celebra al municipi. La música del grup Urbàlia Rurana, fundat el 1999 per membres del desaparegut grup Cànem, es caracteritza per la reelaboració de cants i danses tradicionals.

Un dia abans del concert, dimecres 4 d’octubre, i dins de les activitats ‘Vinaròs històric en Viu’, la regidoria de Cultura, Festes, Tradicions i Juventut ha programat un passeig històric guiat, de caràcter gratuït. Sota el títol ‘Vinaròs, entre la història i la llegenda’, el recorregut s’iniciarà a les 20.30h a la porta del consistori.

Les activitats teatrals, culturals, musicals i institucionals es perllongaran fins el pròxim dilluns, en què està prevista una ofrena floral al monument d’en Jaume I (11.30h), l’actuació de la Muixeranga de Vinaròs (12h), i tallers de construcció de caps de nanos i de jocs tradicionals a la pèrgola del passeig de Colom. Els actes commemoratius clouran amb una mascletada de globus i una cercavila i dansa col·lectiva. Podeu consultar tota la programació del 776 Aniversari de l’atorgament de la Carta de Poblament de Vinaròs en aquest document.

Comparteix

Icona de pantalla completa