Foios estrena noves oficines d'informació al consumidor

/ Foios
12 octubre 2017 01:00h
A les noves oficines OMIC de Foios (en la imatge) els usuaris reben assessorament en la protecció de drets com a consumidors

La Regidoria d'Economia i Comerç de l'Ajuntament de Foios ha posat en marxa aquest mes d'octubre les noves OMICs (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor) de Meliana i Foios. Els usuaris d'ambdós pobles poden anar indistintament a qualsevol de les dues oficines en funció de les seues preferències i/o necessitats, segons han informat fonts del consistori que presideix l'alcalde Sergi Ruiz. 

L'OMIC de Foios presta servei dilluns de 9 a 14 hores, mentre que a Meliana se n'oferirà dimecres en el mateix horari. El servei a Foios va començar el passat dia 1 a les dependències de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, situada a l'antic escorxador.

A les noves oficines, els ciutadans poden consultar, rebre assessorament i formació en drets bàsics que tenen com a consumidors i usuaris. També poden rebre suport en la reclamació de queixes, reclamacions i denuncies en matèria de consum. Entre els principals objectius de les noves OMIC posades en marxa a Meliana i Foios destaca, a més, millorar i protegir els consumidors, oferir-los activitats formatives i informatives, així com difondre campanyes sobre consum responsable.  

Imatge de l'OMIC de Meliana, que juntament amb la de Foios, va entrar en funcionament aquest octubre
 
D'acord amb el procediment de la Generalitat per a l'acreditació de les OMIC, aquestes oficines han de tindre una ubicació adequada i estar ben senyalitzades, disposar del personal tècnic adequat i recursos materials necessaris i tindre aprovada l'ordenança municipal reguladora dels servicis locals de consum.
next