Diari La Veu del País Valencià
Compromís vol que Echávarri deixe l’alcaldia d’Alacant abans del ple d’octubre

El líder de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha insistit a sol·licitar que l’alcalde i soci de govern en l’ajuntament, Gabriel Echávarri, abandone l’alcaldia per la seua citació com a investigat en relació al presumpte fraccionament de contractes en la regidoria de Comerç, de la qual era titular, i li ha donat de termini fins al ple d’octubre per a fer-ho. No obstant açò, ha afirmat que ho fa sense “ultimàtums ni urgències” per a no ser “ostatges”.

Bellido ha afegit que si per al ple d’octubre “des del PSPV no s’ha mogut fitxa, en Compromís” prendran “les decisions” anunciades. Així, ha incidit, sobre la possibilitat que s’arxive la investigació contra Echávarri, que la realitat es va conformant “dia a dia”. “Som persones que estem atentes a la realitat i, si hi ha noves situacions, les valorarem”, ha precisat.

En atenció als mitjans aquest dimarts, després de la roda de premsa de la Junta de Govern, Bellido ha sostingut que la “pilota està a la teulada del partit socialista”, encara que s’ha mostrat obert “al diàleg i a escoltar” els seus socis dins o fora de la comissió de seguiment del pacte, “quan siga, on siga i com siga”.

Preguntat sobre si la renúncia d’Echávarri és irrenunciable, Bellido ha manifestat que la realitat “es va construint dia a dia”. “A dia de hui no hi ha res que haja canviat pel que fa a la posició que vam dir divendres”, ha insistit, i interrogat sobre la possibilitat de si també se li sol·licitava l’acta, ha agregat: “Estem parlant d’un relleu en l’alcaldia”.

El possible relleu

El líder de Compromís i portaveu de l’equip de govern ha indicat que la formació no ha arribat per a triar el camí “del mal o el mal menor” sinó de fer les coses “bé”. A més, s’ha referit a l’oferta del grup municipal del PP, que aquest dilluns va anunciar que mantindria contactes amb tots els partits polítics. “No tenim problemes d’asseure’ns amb qui siga, però el PP ho té molt fàcil per a facilitar la governabilitat d’aquesta ciutat i, si no ho fa, estarà cometent frau electoral”, ha dit, per a afegir que és en el moment en què hi haja un ple “on es trie un nou candidat on ha de votar a favor”.

“Així estarà complint amb el mandat de la majoria de la ciutadania d’Alacant en les eleccions del 2015 que era que hi haguera un govern del canvi plural”, ha apuntat. Finalment, no ha volgut valorar, perquè entén que no li toca fer-ho, la postura de Gabriel Echávarri, que ha mantingut que està disposat a governar en solitari amb els seus 6 edils.

Comparteix

Icona de pantalla completa