Diari La Veu del País Valencià
Juan Roig, molt preocupat i espantat per Catalunya, apel·la al diàleg

El president de Mercadona, Juan Roig, s’ha mostrat “molt preocupat i espantat” per la crisi política arran del referèndum català. “Hi ha un gravíssim problema a Espanya i cal reconéixer-ho”, ha advertit a l’entrada de la trobada pel Corredor Mediterrani celebrada a Madrid aquest dimarts per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE). El responsable de la cadena de supermercats ha apel·lat els polítics a “solucionar” el problema “amb el diàleg, l’entesa i el reconeixement d’en quines coses s’equivoca cadascú”.

“Hem de trobar una solució: Espanya és un país molt gran i molt bo que està compost de moltes regions amb molt de poder i estima. Crec que ens estimem tots els espanyols i tenim alguna divergència que mitjançant el diàleg s’hauria de gestionar”, ha afirmat. Roig ha rebutjat opinar sobre les possibles solucions al problema català. “Sé més o menys d’empresa i normalment quan parle de política solc clavar moltes vegades la pota”, ha justificat, abans de repetir que “Espanya és un gran país i hauríem de trobar la manera de dialogar”.

La trobada del lobby que capitanegen Roig i el navilier Vicente Boluda, president d’AVE, es produeix dos dies després del referèndum català i coincideix amb una aturada general en aquesta autonomia. Fins a Ifema han acudit Josep Gay de Montellà, president de Foment del Treball, la principal patronal catalana; el president de CEOE, Juan Rosell; el màxim responsable de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri; Luis Aires, de BP, i Juan José Bruguera, de Colonial.

Comparteix

Icona de pantalla completa